menjana_pendapatan_melalui_youtube.jpgMenjana pendapatan dari Youtube sekarang tidaklah susah seperti apa yang pernah diperkatakan beberapa tahun lepas.

Pihak Youtube kini telah menggariskan panduan dan yang lengkap untuk ahlinya dalam menjadikan Youtube sebagai satu tempat untuk “berniaga”. Iya… Youtube telahpun memberikan keizinan secara black and white untuk tujuan itu.

Semalam, aku telahpun berkongsi sedikit pengalaman bagaimana Pakej Video Puan Lisa boleh memberikan pulangan yang lumayan kepada pembelinya. Berdasarkan kepada komen-komen yang telah diberikan, aku lihat ramai yang ingin mencubanya dan sebagai seorang pembeli pakej video ini, aku hanya boleh memberikan sokongan kepada kamu semua.

Aku adalah jenis orang yang memberikan testimonial yang jujur jika sesuatu produk itu berbaloi untuk diperkatakan (boleh mendatangkan hasil). Aku benar-benar yakin dengan method yang ditunjukkan dalam pakej ini. Dengan itu, aku berazam untuk memberikan fokus yang lebih untuk video marketing ini selain dari pakej affiliate marketing Russel Brunson.

Memang ini adalah cara paling mudah untuk menjana pendapatan dari Youtube. Halal dan tiada unsur penipuan langsung. Jika kita memilih untuk menggunakan video kecantikan, maka kita juallah produk skin care ataupun acne. Jika kita ingin menjual produk (affiliate) video games, kita pilihlah video yang berkaitan dengan games. Sama seperti kerja seorang promoter ataupun jurujual di dunia nyata. Penggunaan dan pemilihan video yang dipilih hanya perlu mengikut garis panduan Copyright yang telah ditetapkan oleh Youtube. Semudah itu.

Aku juga ingin ucapkan terima kasih kepada Nuaeman kerana telah menggunakan affiliate link aku ketika dia membeli pakej video ini semalam. Jika kamu menggunakan affiliate link aku, silalah beritahu ya agar dapat aku ucapkan terima kasih kepada kamu juga!

Seperti yang aku katakan sebelum ini, semua orang boleh buat. Yang perlu ada hanyalah usaha, sabar dan rajin kerana rezeki masing-masing.

Oh ya… semalam satu lagi sales dari ClickBank telah masuk. Mari lihat screenshot terdahulu dan yang terbaru:

affiliate_payment_1.JPG

Ini pula transaction terbaru yang aku dapat malam tadi:

affiliate_payment_2.JPG

Mungkin ada yang mengatakan ianya satu jumlah kecil tapi bayangkan kalau jualan satu hari boleh mencecah 10 transaction? Bermakna RM1000 dalam sehari. Sebulan pastinya mencecah RM20,000 ke atas!

Ianya mungkin susah tetapi tidak mustahil kerana screenshot di atas hanyalah hasil dari usaha aku yang “main-main” (sekadar mencuba tetapi tidak mencuba betul-betul). Sebab itulah aku ingin lakukannya secara lebih serious. Bagaimana dengan kamu semua? Ingin mencuba kaedah ini?

Jika niat itu sudah ada, janganlah ditunggu lagi. Nanti orang sibuk buat duit, kamu masih lagi ingin “tunggu dan lihat”. Ayuh, kita menjana pendapatan melalui Youtube hari ini juga!

* Info Terkini:

1) Belilah Pakej Video sebagai “back up” dikemudian hari.
2) Cek dari ClickBank – hasil dari teknik Pakej Video.
3) Cek Clickbank yang ke-2 dari PakejVideo.com
4) Pakej Video: Soalan dari Puan Ieda
5) Cek Clickbank yang ke-3 dari PakejVideo.com

pakej-video-youtube.GIF

About the Author:

.

 

70 Comments

  1. yanie / April 11, 2009 at 1:03 pm /Reply

    salam,betulkah pakej youtube ner…saya seorg surimah dan memerlukan duit utk membantu suami saya..pleas pm me

  2. rohaizad / April 11, 2009 at 1:17 pm /Reply

    Yanie kena beli ebook tu dahulu http://www.PakejVideo.com , barulah Yanie akan faham kaedah yang digunakan.

  3. Pingback: rohaizad dot com » Cek Clickbank yang ke-3 dari PakejVideo.com

  4. maggie / April 15, 2009 at 12:25 pm /Reply

    actuali wat the the CD contain?
    is the way to sell and promote a produk with youtube??
    is the way to menarik perhatian ppl??
    saye minat,tapi takut kena tipu…

  5. rohaizad / April 15, 2009 at 12:32 pm /Reply

    Hi Maggie,
    This is not a CD. This is an ebook. You have to download it later. The download link will be given in your email.

    Of course this is not a scam. As you can see, I already cashed out more than 2 cheques so far.

    You should try it:
    http://www.PakejVideo.com

  6. zakeri / April 18, 2009 at 11:18 am /Reply

    ok..kita tunggu review drpd bro ijad…

    p/s:keter rosak ker bro? jgn tak jadik ptg ni..
    kawan dah clearkan otak sebelah kiri ni nak dengar preview…hehehehe :)

  7. najiyah / May 6, 2009 at 10:51 pm /Reply

    berminat la bro,,
    tp xreti bab2 internet ni,,
    blh ajar x,,

  8. rohaizad / May 7, 2009 at 9:30 am /Reply

    NAJIYAH – Kena study dulu asas internet, barulah boleh bergerak dengan lebih jauh lagi. Asas kena kuat :)

  9. mud / May 7, 2009 at 12:57 pm /Reply

    alo ijad…kalo aku beli pakej video kak lisa dari link ko,ada support n bimbingan ko x?

  10. rohaizad / May 7, 2009 at 1:40 pm /Reply

    MUD – Aku ta pernah beri bimbingan pada sesiapa pun sebab:

    1. Ini produk Puan Lisa. Kalau produk aku, aku tahu 100%.
    2. Aku pun masih lagi belajar.
    3. Kalau aku cakap ada bimbingan, lagi susah aku dan menyusahkan ko lagi. Aku tak banyak masa FREE sebenarnya. Nanti kalau ko email aku… aku plak tak sempat balas, dah lain plak ceritanya.

    Adalah lebih baik kalau email Pan Lisa jika ada apa-apa yang diperlukan. Apa pun, aku ada beri tips yang mungkin boleh membantu.
    Klik di sini

  11. mud / May 7, 2009 at 2:34 pm /Reply

    thanks ijad atas jawapan ikhlas ko..tp dah terbeli dgn link ko..hehe

  12. rohaizad / May 7, 2009 at 2:39 pm /Reply

    MUD – Harap ko dapat study dengan COOL. Pelan-pelan dan jangan terburu-buru. Method dalam http://www.PakejVideo.com ini kalau ikut pertimbangan akal aku, boleh dipakai sampai bila-bila. Tidak akan saturated. :D

    Good luck!

  13. mud / May 7, 2009 at 2:47 pm /Reply

    baik bro..sebenarnye aku bukak akaun clickbank bulan 10 thn lepas 2008 tp x penah try pn.ushar2 tgk pakej video youtube ni baru naik nafsu aku sikit nk promote id clickbank aku

  14. silencebiz / May 11, 2009 at 3:16 am /Reply

    aku pun sudah try pakej ini, clicks sudah banyak, tapi belum dapat sale..memang menjadilah..alhamdulillah, terima kasih Puan Lisa Hilmi

    silencebizs entri yang terkinibroadband oh broadband~

  15. ahmad husairi / May 28, 2009 at 4:11 pm /Reply

    aku kagum dgn anak muda zaman ini yg boleh menjana pendapatan mellui internet.Aku yg dah lanjut usia rasa ingin mencuba juga,harap rakan2 dpt memberi nasihat

    ahmad husairis entri yang terkiniKOMPONEN KECERGASAN BERLANDASKAN LAKUAN MOTOR: Imbangan

  16. rohaizad / May 28, 2009 at 4:30 pm /Reply

    Takper… cuma amik masa dan jangan terburu-buru. Jangan dipedulikan sangat apa yang orang lain buat, tapi concentrate pada apa yang kita nak buat.

  17. alfie / June 2, 2009 at 4:42 pm /Reply

    aku ader jugak buat marketing pakai youtube nih,tapi bukan pakej Puan Lisa punya,tapi bro Inspiration punya dan ebook tu dah tak dijual lagi dah.Kalau pernah dengar videomarketing2u.com,itulah ebooknya,bukan sajer buat duit dengan ClickBank melalui Youtube,tetapi rahsia yang paling besar ader dalam ebook ini iaitu dengan Adsense dan bagaimana orang boleh click kat LIve Link kita tuh….rasanya amat2 rugi kalau sesiapa yang tak beli ebook tuh.

  18. alfie / June 2, 2009 at 4:45 pm /Reply

    tapi jarang2,sekarang nih aku cuma harapkan Wimax sampai kat Melaka ni awal tahun depan,2010 so,aku boleh download/upload videi pakai Youtube,dengan Celcom BB nih ader masalah banyak….

  19. Pakej Video Youtube / June 8, 2010 at 12:07 pm /Reply

    Memang menarik untuk di jadikan salah satu daripada strategi bisnes asalkan kita tahu cara yang sesuai dan berkesan…

  20. athufzubir / June 10, 2010 at 6:24 am /Reply

    |^^^^^^^^^^^^| ,,
    | tumpang lalu| ‘|”””;.||.___.
    |_…_…______==== _|__|…, ] |
    “(@ )'(@ )””””*|(@ )(@ )*****(@)

    zad bleh bg penerangn tentang clickbank??

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>