rohaizad dot com

Kadar tukaran matawang asing – juallah USD anda sekarang !!

dollar.jpg

Masih ingatkah lagi kamu pada laporan nilai USD yang pernah diterbitkan di sini dan di sini suatu ketika dahulu?

Nah… sekarang nilai dan kadar tukaran matawang asing semakin memihak kepada kita. Maksudnya, jika kita mempunyai USD di dalam Paypal ataupun di mana-mana sekalipun, ini adalah masa yang paling sesuai untuk kita menjualnya. Benar, nilai USD yang sedang meningkat sekarang ini semakin menghampiri kepada nilai TAMBATAN RINGGIT yang pernah di`SET`kan oleh Dr Mahathir pada waktu George Soros memanipulasi kadar matawang dunia iaitu 3.80.

Kepada mereka yang telah cash out`kan wang Adsense mereka, pasti mereka sudah rasa betapa ‘sedap’nya nilai conversion hasil dari pertukaran USD ke Ringgit Malaysia kerana aku juga tidak terkecuali dari merasai nikmat hasil dari kelemahan Dollar Amerika itu petang semalam.

Agak terperanjat juga apabila aku cash`kan adsense aku yang tidak seberapa petang semalam di BSN Cawangan Larkin. Nilainya tidaklah setinggi mana iaitu USD135.15 tetapi apabila ditukarkan ke RM, ianya hampir mencecah RM500!!!

adsense_february_earning_2009.gif

Sekali lagi, juallah dollar Amerika kamu sekarang sebab ianya memang berbaloi untuk dilakukan!!
Jual… jual… jual…. !! :D

rohaizad

Rohaizad merupakan seorang blogger yang berasal dari selatan tanahair. Memulakan karier sebagai seorang blogger sejak dari tahun 2004 sehinggalah ke hari ini.

Beliau juga merupakan seorang photographer dan speaker untuk seminar yang berbentuk keusahawanan online. Terkini beliau sedang bekerjasama dengan pihak RTC Negeri Johor dalam menjadikan platform online sebagai kaedah tambahan untuk semua usahawan dalam menjual produk dan perkhidmatan yang ada.

  • reply AmirMohamad ,

    errr..ringgit kita sekarang tengah lemah..pakej rangsangan untuk us baru je disalurkan..jadi dollar sekarang sedang mengukuh..aiseh men…

    • reply taukey ,

      Aku pun perasan yang pertukaran mata wang kita dalam lingkungan RM3.69. Tu dua tiga hari lepas rasanya. Hari ni tak periksa lagi. Tapi kalau dapat macam gambar atas tu lepas bayar bulan kereta

      • reply rohaizad ,

        AMIR – Jual cepat.

        TAUKEY – Ermmm. takleh tunggu lagi. Memang kena jual.

        • reply KNizam ,

          • reply hazman aka species1980 ,

            Alahai….saya baru nak belajar buat duit secara online…nampaknya buat masa nie dapat tengok sahabat2x jual je laa

            • reply rohaizad ,

              KNIZAM – BNM nak react pun takleh sangat kot. Sebab kita dah ada tambatan ringgit.

              HAZMAN – Takper… pelan-pelan. Slow and steady. Mesti boleh punya.

              • reply |1f34|-|1r3 ,

                jangan risau…lepas ni confirm turun lagi..tp aku rasa tak lama diorang akan tambat nilai ringgit pada dollar lagi…hohohohoho…so lama jugak la dpt merasa…

                • reply Pokjat ,

                  Wah2!Kene cashout cepat2 nih!Rejeki jangan ditolak!Aku pun ingat nak cashout harini la jad,semalam g western cni offline lak.Tangan dah gatal ney haha

                  • reply motokriss ,

                    bro,
                    Thanks sebab luangkan masa ngan aku petang semalam.
                    ko telah membuka minda aku tentang blogging.thanks a lot.

                    p/s: aku dah jumpa idol aku untuk IM… hehehhe

                    • reply aleh49 ,

                      • reply nuaeman ,

                        tak lama jadi 3.80 laa tu… emm untunglaa siapa-siapa yang dapat usd nih.. huhu..

                        • reply rohaizad ,

                          • reply pakdi ,

                            makin mahal la pulak nak beli barang / produk / servis dalam USD

                            hohohoho

                            • reply rohaizad ,

                              PAKDI – Dua pihak akan terlibat. Setiap apa yang berlaku di dunia ini, salah satu pihak akan mendapat keuntungan daripadanya. Dan salah satu pihak lagi akan mengalami kerugian.

                              Even kalau orang yang kita sayang meninggal sekalipun, akan ada orang yang akan mendapat keuntungan daripadanya.

                              Contohnya, penjual insurans nyawa :)

                              * Bagi usahawan internet, inilah masa untuk mereka cairkan semua dollar dan buat simpanan dengan bijak.

                              • reply AmirMohamad ,

                                Setengah pelabur masih lagi tunggu dan lihat..Malaysia dah pun mansuhkan sistem tambatan ringgit sejak 2005..jadi nilai kejatuhan ringgit mungkin akan mencapai rm4 sedollar..akhbar hari ini dah terangkan..Tiada alasan untuk tambat RM kerana puncanya memang dari pengukuhan nilai dollar..bukan kelemahan dollar..dan kejatuhan matawang untuk negara lain turut mengalaminya..

                                • reply Richie ,

                                  adeyhh… harap2 hujung bulan ni dpt lagi kadar mcm ni..huhu

                                  • reply rohaizad ,

                                    AMIR – Betul tu. Aku setuju yang kejatuhan ringgit mungkin akan mencapai RM4. Pak cik kayo!!

                                    RICHIE – Hahahahah.. betul-betul…!

                                    • reply shah ,

                                      klu tukar 1.95sen jd brpa ringgit ye?,hehe

                                      • reply Mohd Safuan ,

                                        bestnye..tapi saya xde duit dalam usd dollar lagi..boleh bro rohaizad gtau, camne nak tau waktu bile sesuai keluarkan duit usd dollars, utk dapatkan tukaran mata wang lebih tinggi..

                                        • reply rohaizad ,

                                          • reply fadil ,

                                            Wow! masyuk lagi. Kamu cash’kan adsense ni untuk bulan Januari ke? tq..

                                            • reply titan ,

                                              hoho. cek shareasale aku pun sudah clear. Memang dapat lebih daripada yang sepatutnya. HOho..

                                              [rohaizad : ni memang kena belanja aku nih!]

                                              • reply KampungBoy ,

                                                Kalau yang ebay mmg londeh poket sluar ngn conversion skang nie…..arap2 biarla…up lagi

                                                • reply alone ,

                                                  ugh.. sikit lagi nak keluar.. (payment)

                                                  semoga dia naik lagi. Amin.. huhu

                                                  • reply izzat ,

                                                    kalo transfer dari paypal pun akan ikut rate ni jugak ke? kalo ye..bagus neh..boleh transfer masuk akaun..huhu

                                                    • reply rohaizad ,

                                                      Kalau ikut Paypal, dia akan tunjukkan rate dalam RM sebelum kita confirmkan withdraw kita tu. Ramai yang tak perasan feature yang Paypal sediakan ini.

                                                      • reply zool ,

                                                        Ala paypal aku ada US10 je….
                                                        Adsense baru 25.00 camne nak merasa kenikmatannya,…. Wargh!@!

                                                        • reply Syuxx ,

                                                          aku bulan lepas haritu dah cashout Google Adsense via WU.
                                                          jumlah dalam $130++ camtu dan memang dapat RM500 lebih.
                                                          tu baru masa rate RM3.6
                                                          yang ni tak tahu lagi lah. hehe

                                                          • reply j_hafiz ,

                                                            aku ade USD101.00. stakat aku check skrg ni ni rate dia 1 USD = 3.7271 MYR . ada harapan nak naek agi ke? mm… btul k ko pkir leh naik smpai RM4? kayo la rakyat mesia yg ado USD…

                                                            j_hafizs entri yang terkiniFree E-Books from Raja Kamil (RK)

                                                            • reply rohaizad dot com » USD1000.00 dalam masa 13 hari. ,

                                                              […] lagi income yang tidak masuk dalam Paypal. Iya… cek pertama dari Clickbank sudahpun clear dan bayaran dari adsense juga sudah dicash-outkan. Payment dari Blogsvertise dan V7N Publisher network dalam perjalanan […]

                                                              • reply kita ,

                                                                so waktu sekarang tak sesuai ler…beli paypal kan

                                                                • reply Hitomi Ai ,

                                                                  minta bantuan :( , macammana nak masukkan wang dari maybank ke paypal ? saya tak pernah buat benda ni seumur hidup , saya nak membayar something melalui paypal pun saya tak tahu , 4.95USD,berapa nilainya dalam RM ?

                                                                  • reply hamka ,

                                                                    minta bantuan…

                                                                    apa yang perlu dilakukan kalau saya bawa cash dlm jumlah yang banyak cth:$300,000.00 pound sterling semasa diluar negara then saya nak bawak ke malaysia, so apa yang perlu saya lakukan. terima kasih, harap dpt balas

                                                                    • reply rohaizad ,

                                                                      Hamka,
                                                                      Kenapa tidak diconvertkan dulu ke travel cheque?
                                                                      Rasanya itu lebih mudah.

                                                                      Atau satu persoalan lagi, kenapa tidak di masukkan ke dalam bank dan kemudian di withdraw semula?

                                                                    • reply ayamas ,

                                                                      kalau $129.99 sama dgn brape ringgit??

                                                                      • reply ayamas ,

                                                                        aku x de duit dollar cmne nak jual??

                                                                        • reply Pieka ,

                                                                          nak tnya klu 81usd tukar dengan wang ringgit Malaysia bapa ye??
                                                                          tlg bls…
                                                                          sekian terima kasih…

                                                                          • reply sari ,

                                                                            saya nak tanya mcm mANA nak tukar duit malaysia ke indonesia….di mana siapa kita nak bagi n bagai mana nak dapatkan tukaran tersebut…..

                                                                            Leave a comment

                                                                            • Follow saya!


                                                                            • Facebook

                                                                            • Instagram saya


                                                                            • Pinterest Saya!