By paddloPayday loans



Kadar tukaran matawang asing – juallah USD anda sekarang !!

Catatan Rawak - Penulis: rohaizad - Kategori: Buat duit, Internet - Tarikh diterbitkan: March 3, 2009 online

dollar.jpgMasih ingatkah lagi kamu pada laporan nilai USD yang pernah diterbitkan di sini dan di sini suatu ketika dahulu?

Nah… sekarang nilai dan kadar tukaran matawang asing semakin memihak kepada kita. Maksudnya, jika kita mempunyai USD di dalam Paypal ataupun di mana-mana sekalipun, ini adalah masa yang paling sesuai untuk kita menjualnya. Benar, nilai USD yang sedang meningkat sekarang ini semakin menghampiri kepada nilai TAMBATAN RINGGIT yang pernah di`SET`kan oleh Dr Mahathir pada waktu George Soros memanipulasi kadar matawang dunia iaitu 3.80.

Kepada mereka yang telah cash out`kan wang Adsense mereka, pasti mereka sudah rasa betapa ‘sedap’nya nilai conversion hasil dari pertukaran USD ke Ringgit Malaysia kerana aku juga tidak terkecuali dari merasai nikmat hasil dari kelemahan Dollar Amerika itu petang semalam.

Agak terperanjat juga apabila aku cash`kan adsense aku yang tidak seberapa petang semalam di BSN Cawangan Larkin. Nilainya tidaklah setinggi mana iaitu USD135.15 tetapi apabila ditukarkan ke RM, ianya hampir mencecah RM500!!!

adsense_february_earning_2009.gif

Sekali lagi, juallah dollar Amerika kamu sekarang sebab ianya memang berbaloi untuk dilakukan!!
Jual… jual… jual…. !! :D


Ingin beriklan? Maklumat lanjut di sini

Sudah 38 komen diberi. Giliran anda pula!

  1. AmirMohamad said:

    errr..ringgit kita sekarang tengah lemah..pakej rangsangan untuk us baru je disalurkan..jadi dollar sekarang sedang mengukuh..aiseh men…

  2. taukey said:

    Aku pun perasan yang pertukaran mata wang kita dalam lingkungan RM3.69. Tu dua tiga hari lepas rasanya. Hari ni tak periksa lagi. Tapi kalau dapat macam gambar atas tu lepas bayar bulan kereta

  3. rohaizad said:

    AMIR – Jual cepat.

    TAUKEY – Ermmm. takleh tunggu lagi. Memang kena jual.

  4. KNizam said:

    aku nak tengok camner bnm nak react nanti. hehe :)

    KNizams entri yang terkiniMalaysia Memerlukan Rancangan Cuti-Cuti Malaysia & Jalan-Jalan Cari Makan Yang Berkualiti Lah !

  5. hazman aka species1980 said:

    Alahai….saya baru nak belajar buat duit secara online…nampaknya buat masa nie dapat tengok sahabat2x jual je laa

  6. rohaizad said:

    KNIZAM – BNM nak react pun takleh sangat kot. Sebab kita dah ada tambatan ringgit.

    HAZMAN – Takper… pelan-pelan. Slow and steady. Mesti boleh punya.

  7. |1f34|-|1r3 said:

    jangan risau…lepas ni confirm turun lagi..tp aku rasa tak lama diorang akan tambat nilai ringgit pada dollar lagi…hohohohoho…so lama jugak la dpt merasa…

  8. Pokjat said:

    Wah2!Kene cashout cepat2 nih!Rejeki jangan ditolak!Aku pun ingat nak cashout harini la jad,semalam g western cni offline lak.Tangan dah gatal ney haha

  9. motokriss said:

    bro,
    Thanks sebab luangkan masa ngan aku petang semalam.
    ko telah membuka minda aku tentang blogging.thanks a lot.

    p/s: aku dah jumpa idol aku untuk IM… hehehhe

  10. aleh49 said:

    tul la..smlm tgk berita kul 1.30…
    tukaran matawang 1usd=rm3.76 sen kalo xslap..

    aleh49s entri yang terkinimesti tengok..60 Most Wanted Photoshop Tutorials, Brushes, .PSDs and Resources

  11. nuaeman said:

    tak lama jadi 3.80 laa tu… emm untunglaa siapa-siapa yang dapat usd nih.. huhu..

  12. rohaizad said:

    Betul tu. Kalau tak percaya, cuba baca di sini:

    http://www.themalaysianinsider.com.my/index.php/malaysia/19589-ringgit-could-breach-380-mark-soon

  13. pakdi said:

    makin mahal la pulak nak beli barang / produk / servis dalam USD

    hohohoho

  14. rohaizad said:

    PAKDI – Dua pihak akan terlibat. Setiap apa yang berlaku di dunia ini, salah satu pihak akan mendapat keuntungan daripadanya. Dan salah satu pihak lagi akan mengalami kerugian.

    Even kalau orang yang kita sayang meninggal sekalipun, akan ada orang yang akan mendapat keuntungan daripadanya.

    Contohnya, penjual insurans nyawa :)

    * Bagi usahawan internet, inilah masa untuk mereka cairkan semua dollar dan buat simpanan dengan bijak.

  15. AmirMohamad said:

    Setengah pelabur masih lagi tunggu dan lihat..Malaysia dah pun mansuhkan sistem tambatan ringgit sejak 2005..jadi nilai kejatuhan ringgit mungkin akan mencapai rm4 sedollar..akhbar hari ini dah terangkan..Tiada alasan untuk tambat RM kerana puncanya memang dari pengukuhan nilai dollar..bukan kelemahan dollar..dan kejatuhan matawang untuk negara lain turut mengalaminya..

  16. Richie said:

    adeyhh… harap2 hujung bulan ni dpt lagi kadar mcm ni..huhu

  17. rohaizad said:

    AMIR – Betul tu. Aku setuju yang kejatuhan ringgit mungkin akan mencapai RM4. Pak cik kayo!!

    RICHIE – Hahahahah.. betul-betul…!

  18. shah said:

    klu tukar 1.95sen jd brpa ringgit ye?,hehe

  19. Mohd Safuan said:

    bestnye..tapi saya xde duit dalam usd dollar lagi..boleh bro rohaizad gtau, camne nak tau waktu bile sesuai keluarkan duit usd dollars, utk dapatkan tukaran mata wang lebih tinggi..

  20. rohaizad said:

    SAFUAN – Boleh cek kat http://www.XE.com

  21. fadil said:

    Wow! masyuk lagi. Kamu cash’kan adsense ni untuk bulan Januari ke? tq..

  22. titan said:

    hoho. cek shareasale aku pun sudah clear. Memang dapat lebih daripada yang sepatutnya. HOho..

    [rohaizad : ni memang kena belanja aku nih!]

  23. KampungBoy said:

    Kalau yang ebay mmg londeh poket sluar ngn conversion skang nie…..arap2 biarla…up lagi

  24. alone said:

    ugh.. sikit lagi nak keluar.. (payment)

    semoga dia naik lagi. Amin.. huhu

  25. izzat said:

    kalo transfer dari paypal pun akan ikut rate ni jugak ke? kalo ye..bagus neh..boleh transfer masuk akaun..huhu

  26. rohaizad said:

    Kalau ikut Paypal, dia akan tunjukkan rate dalam RM sebelum kita confirmkan withdraw kita tu. Ramai yang tak perasan feature yang Paypal sediakan ini.

  27. zool said:

    Ala paypal aku ada US10 je….
    Adsense baru 25.00 camne nak merasa kenikmatannya,…. Wargh!@!

  28. Syuxx said:

    aku bulan lepas haritu dah cashout Google Adsense via WU.
    jumlah dalam $130++ camtu dan memang dapat RM500 lebih.
    tu baru masa rate RM3.6
    yang ni tak tahu lagi lah. hehe

  29. j_hafiz said:

    aku ade USD101.00. stakat aku check skrg ni ni rate dia 1 USD = 3.7271 MYR . ada harapan nak naek agi ke? mm… btul k ko pkir leh naik smpai RM4? kayo la rakyat mesia yg ado USD…

    j_hafizs entri yang terkiniFree E-Books from Raja Kamil (RK)

  30. [...] lagi income yang tidak masuk dalam Paypal. Iya… cek pertama dari Clickbank sudahpun clear dan bayaran dari adsense juga sudah dicash-outkan. Payment dari Blogsvertise dan V7N Publisher network dalam perjalanan [...]

  31. kita said:

    so waktu sekarang tak sesuai ler…beli paypal kan

  32. Hitomi Ai said:

    minta bantuan :( , macammana nak masukkan wang dari maybank ke paypal ? saya tak pernah buat benda ni seumur hidup , saya nak membayar something melalui paypal pun saya tak tahu , 4.95USD,berapa nilainya dalam RM ?

  33. hamka said:

    minta bantuan…

    apa yang perlu dilakukan kalau saya bawa cash dlm jumlah yang banyak cth:$300,000.00 pound sterling semasa diluar negara then saya nak bawak ke malaysia, so apa yang perlu saya lakukan. terima kasih, harap dpt balas

  34. rohaizad said:

    Hamka,
    Kenapa tidak diconvertkan dulu ke travel cheque?
    Rasanya itu lebih mudah.

    Atau satu persoalan lagi, kenapa tidak di masukkan ke dalam bank dan kemudian di withdraw semula?

  35. ayamas said:

    kalau $129.99 sama dgn brape ringgit??

  36. ayamas said:

    aku x de duit dollar cmne nak jual??

  37. Pieka said:

    nak tnya klu 81usd tukar dengan wang ringgit Malaysia bapa ye??
    tlg bls…
    sekian terima kasih…

  38. sari said:

    saya nak tanya mcm mANA nak tukar duit malaysia ke indonesia….di mana siapa kita nak bagi n bagai mana nak dapatkan tukaran tersebut…..

CommentLuv badge

プラダ ショルダーバッグ チェーン prada カナパ m プラダ 財布 メンズ 二つ折り プラダ アウトレット 九州 プラダ バッグ ホワイト プラダ ポーチ ピンク プラダ トートバッグ レッド プラダ 長財布 お花 プラダ 公式 イタリア PRADA ポーチ コピー prada 公式 バッグ プラダ カナパ ショルダー プラダ ポーチ ピンク リボン プラダ バッグ 迷彩 プラダ バッグ オレンジ プラダ リュック メンズ コピー プラダ 公式 店舗 プラダ キーケース prada ポーチ prada バッグ 激安
プラダ アウトレット 店舗 関西 プラダ キーケース コピー プラダ キーケース ピンクベージュ プラダ 長財布 l prada 財布 グリーン プラダ 財布 お花 prada カナパトート デニム プラダ バッグ ゴールド プラダ 長財布 秋冬新作 プラダ アウトレット フランス prada japan pradaプラダ バッグ プラダ バッグ ポシェット プラダ バッグ 丈夫 プラダ ショルダーバッグ 価格 プラダ トートバッグ br4372 プラダ トートバッグ デニム コピー プラダ カナパ 中古 プラダ アウトレット 九州 プラダ トートバッグ 価格 プラダ 長財布 ナイロン prada カナパ バッグ プラダ 財布 修理 プラダ バッグ ヤフオク プラダ ポーチ ハワイ プラダ 財布 長持ち プラダ 公式サイト 通販 prada バッグ ピンクベージュ プラダ バッグ ギンガムチェック プラダ カナパ ミニ コピー プラダ 財布 安い プラダ キーケース 価格 プラダ バッグ 紫 prada キーケース メンズ プラダ 財布 有名人 プラダ カードケース ピンク プラダ ショルダーバッグ ランキング プラダ 財布 人気色 プラダ アウトレット イタリア ローマ PRADA 財布 リボン 黒 prada saffiano fiocco キーケース プラダ 財布 アウトレット プラダ バッグ いくら プラダ バッグ v136 プラダ バッグ チェーン prada バッグ トート prada バッグ 楽天 プラダ リュック チェック プラダ 財布 メンズ 公式 プラダ 長財布 迷彩 プラダ キーケース グレー prada キーケース プラダ トートバッグ ベージュ プラダ カナパ 激安 prada 財布 正規品 プラダ キーケース リボン 黒 プラダ ショルダーバッグ 女性 プラダ 長財布 安い プラダ バッグ 丈夫 prada キーケース 黒 プラダ キーケース 新品 PRADA 財布 リボン ピンク プラダ ハンドバッグ 白 プラダ カナパ 直営店 プラダ トートバッグ 人気 プラダ ポーチ サイズ prada カナパトート プラダ バッグ 赤 プラダ 長財布 アウトレット プラダ バッグ プラダ 財布 丈夫 prada キーケース 値段 プラダ コインケース プラダ スポーツ ボストンバッグ プラダ カナパ 日本 prada バッグ パリ プラダ バッグ ジーンズ生地 PRADA ポーチ 値段 prada 財布 ハワイ prada 財布 プラダ 財布 ビジュー プラダ 財布 ピンク プラダ アウトレット フィレンツェ プラダ アウトレット prada カナパ ヤフオク プラダ 財布 白 プラダ 財布 ピンク プラダ 財布 メンズ 公式 la アウトレット プラダ prada カナパ プラダ 財布 一覧 プラダ ウエストポーチ 価格 プラダ 財布 ウィメンズ prada 公式 prada 財布 男性 プラダ キーケース 修理 プラダ コインケース 中古 アウトレットプラダ キーケー プラダ アウトレット ミラノ プラダ ハート ポーチ プラダ 財布 バイカラー プラダ アウトレット 財布 値段 プラダ 長財布 中古 prada バッグ 激安 プラダ キーケース 迷彩 プラダ ヴィトン 財布 プラダ 長財布 二つ折り プラダ 公式 イタリア プラダ アウトレット 財布 プラダ 公式 オンライン prada ポーチ レザー プラダ カナパ 免税店 プラダ ポーチ チェック プラダ カナパ ラージ prada ポーチ メンズ