};?> rohaizad dot com » Kadar tukaran matawang asing – juallah USD anda sekarang !!

By paddloPayday loans



Kadar tukaran matawang asing – juallah USD anda sekarang !!

Catatan Rawak - Penulis: rohaizad - Kategori: Buat duit, Internet - Tarikh diterbitkan: March 3, 2009 online

dollar.jpgMasih ingatkah lagi kamu pada laporan nilai USD yang pernah diterbitkan di sini dan di sini suatu ketika dahulu?

Nah… sekarang nilai dan kadar tukaran matawang asing semakin memihak kepada kita. Maksudnya, jika kita mempunyai USD di dalam Paypal ataupun di mana-mana sekalipun, ini adalah masa yang paling sesuai untuk kita menjualnya. Benar, nilai USD yang sedang meningkat sekarang ini semakin menghampiri kepada nilai TAMBATAN RINGGIT yang pernah di`SET`kan oleh Dr Mahathir pada waktu George Soros memanipulasi kadar matawang dunia iaitu 3.80.

Kepada mereka yang telah cash out`kan wang Adsense mereka, pasti mereka sudah rasa betapa ‘sedap’nya nilai conversion hasil dari pertukaran USD ke Ringgit Malaysia kerana aku juga tidak terkecuali dari merasai nikmat hasil dari kelemahan Dollar Amerika itu petang semalam.

Agak terperanjat juga apabila aku cash`kan adsense aku yang tidak seberapa petang semalam di BSN Cawangan Larkin. Nilainya tidaklah setinggi mana iaitu USD135.15 tetapi apabila ditukarkan ke RM, ianya hampir mencecah RM500!!!

adsense_february_earning_2009.gif

Sekali lagi, juallah dollar Amerika kamu sekarang sebab ianya memang berbaloi untuk dilakukan!!
Jual… jual… jual…. !! :D


Ingin beriklan? Maklumat lanjut di sini

Sudah 38 komen diberi. Giliran anda pula!

  1. AmirMohamad said:

    errr..ringgit kita sekarang tengah lemah..pakej rangsangan untuk us baru je disalurkan..jadi dollar sekarang sedang mengukuh..aiseh men…

  2. taukey said:

    Aku pun perasan yang pertukaran mata wang kita dalam lingkungan RM3.69. Tu dua tiga hari lepas rasanya. Hari ni tak periksa lagi. Tapi kalau dapat macam gambar atas tu lepas bayar bulan kereta

  3. rohaizad said:

    AMIR – Jual cepat.

    TAUKEY – Ermmm. takleh tunggu lagi. Memang kena jual.

  4. KNizam said:

    aku nak tengok camner bnm nak react nanti. hehe :)

    KNizams entri yang terkiniMalaysia Memerlukan Rancangan Cuti-Cuti Malaysia & Jalan-Jalan Cari Makan Yang Berkualiti Lah !

  5. hazman aka species1980 said:

    Alahai….saya baru nak belajar buat duit secara online…nampaknya buat masa nie dapat tengok sahabat2x jual je laa

  6. rohaizad said:

    KNIZAM – BNM nak react pun takleh sangat kot. Sebab kita dah ada tambatan ringgit.

    HAZMAN – Takper… pelan-pelan. Slow and steady. Mesti boleh punya.

  7. |1f34|-|1r3 said:

    jangan risau…lepas ni confirm turun lagi..tp aku rasa tak lama diorang akan tambat nilai ringgit pada dollar lagi…hohohohoho…so lama jugak la dpt merasa…

  8. Pokjat said:

    Wah2!Kene cashout cepat2 nih!Rejeki jangan ditolak!Aku pun ingat nak cashout harini la jad,semalam g western cni offline lak.Tangan dah gatal ney haha

  9. motokriss said:

    bro,
    Thanks sebab luangkan masa ngan aku petang semalam.
    ko telah membuka minda aku tentang blogging.thanks a lot.

    p/s: aku dah jumpa idol aku untuk IM… hehehhe

  10. aleh49 said:

    tul la..smlm tgk berita kul 1.30…
    tukaran matawang 1usd=rm3.76 sen kalo xslap..

    aleh49s entri yang terkinimesti tengok..60 Most Wanted Photoshop Tutorials, Brushes, .PSDs and Resources

  11. nuaeman said:

    tak lama jadi 3.80 laa tu… emm untunglaa siapa-siapa yang dapat usd nih.. huhu..

  12. rohaizad said:

    Betul tu. Kalau tak percaya, cuba baca di sini:

    http://www.themalaysianinsider.com.my/index.php/malaysia/19589-ringgit-could-breach-380-mark-soon

  13. pakdi said:

    makin mahal la pulak nak beli barang / produk / servis dalam USD

    hohohoho

  14. rohaizad said:

    PAKDI – Dua pihak akan terlibat. Setiap apa yang berlaku di dunia ini, salah satu pihak akan mendapat keuntungan daripadanya. Dan salah satu pihak lagi akan mengalami kerugian.

    Even kalau orang yang kita sayang meninggal sekalipun, akan ada orang yang akan mendapat keuntungan daripadanya.

    Contohnya, penjual insurans nyawa :)

    * Bagi usahawan internet, inilah masa untuk mereka cairkan semua dollar dan buat simpanan dengan bijak.

  15. AmirMohamad said:

    Setengah pelabur masih lagi tunggu dan lihat..Malaysia dah pun mansuhkan sistem tambatan ringgit sejak 2005..jadi nilai kejatuhan ringgit mungkin akan mencapai rm4 sedollar..akhbar hari ini dah terangkan..Tiada alasan untuk tambat RM kerana puncanya memang dari pengukuhan nilai dollar..bukan kelemahan dollar..dan kejatuhan matawang untuk negara lain turut mengalaminya..

  16. Richie said:

    adeyhh… harap2 hujung bulan ni dpt lagi kadar mcm ni..huhu

  17. rohaizad said:

    AMIR – Betul tu. Aku setuju yang kejatuhan ringgit mungkin akan mencapai RM4. Pak cik kayo!!

    RICHIE – Hahahahah.. betul-betul…!

  18. shah said:

    klu tukar 1.95sen jd brpa ringgit ye?,hehe

  19. Mohd Safuan said:

    bestnye..tapi saya xde duit dalam usd dollar lagi..boleh bro rohaizad gtau, camne nak tau waktu bile sesuai keluarkan duit usd dollars, utk dapatkan tukaran mata wang lebih tinggi..

  20. rohaizad said:

    SAFUAN – Boleh cek kat http://www.XE.com

  21. fadil said:

    Wow! masyuk lagi. Kamu cash’kan adsense ni untuk bulan Januari ke? tq..

  22. titan said:

    hoho. cek shareasale aku pun sudah clear. Memang dapat lebih daripada yang sepatutnya. HOho..

    [rohaizad : ni memang kena belanja aku nih!]

  23. KampungBoy said:

    Kalau yang ebay mmg londeh poket sluar ngn conversion skang nie…..arap2 biarla…up lagi

  24. alone said:

    ugh.. sikit lagi nak keluar.. (payment)

    semoga dia naik lagi. Amin.. huhu

  25. izzat said:

    kalo transfer dari paypal pun akan ikut rate ni jugak ke? kalo ye..bagus neh..boleh transfer masuk akaun..huhu

  26. rohaizad said:

    Kalau ikut Paypal, dia akan tunjukkan rate dalam RM sebelum kita confirmkan withdraw kita tu. Ramai yang tak perasan feature yang Paypal sediakan ini.

  27. zool said:

    Ala paypal aku ada US10 je….
    Adsense baru 25.00 camne nak merasa kenikmatannya,…. Wargh!@!

  28. Syuxx said:

    aku bulan lepas haritu dah cashout Google Adsense via WU.
    jumlah dalam $130++ camtu dan memang dapat RM500 lebih.
    tu baru masa rate RM3.6
    yang ni tak tahu lagi lah. hehe

  29. j_hafiz said:

    aku ade USD101.00. stakat aku check skrg ni ni rate dia 1 USD = 3.7271 MYR . ada harapan nak naek agi ke? mm… btul k ko pkir leh naik smpai RM4? kayo la rakyat mesia yg ado USD…

    j_hafizs entri yang terkiniFree E-Books from Raja Kamil (RK)

  30. [...] lagi income yang tidak masuk dalam Paypal. Iya… cek pertama dari Clickbank sudahpun clear dan bayaran dari adsense juga sudah dicash-outkan. Payment dari Blogsvertise dan V7N Publisher network dalam perjalanan [...]

  31. kita said:

    so waktu sekarang tak sesuai ler…beli paypal kan

  32. Hitomi Ai said:

    minta bantuan :( , macammana nak masukkan wang dari maybank ke paypal ? saya tak pernah buat benda ni seumur hidup , saya nak membayar something melalui paypal pun saya tak tahu , 4.95USD,berapa nilainya dalam RM ?

  33. hamka said:

    minta bantuan…

    apa yang perlu dilakukan kalau saya bawa cash dlm jumlah yang banyak cth:$300,000.00 pound sterling semasa diluar negara then saya nak bawak ke malaysia, so apa yang perlu saya lakukan. terima kasih, harap dpt balas

  34. rohaizad said:

    Hamka,
    Kenapa tidak diconvertkan dulu ke travel cheque?
    Rasanya itu lebih mudah.

    Atau satu persoalan lagi, kenapa tidak di masukkan ke dalam bank dan kemudian di withdraw semula?

  35. ayamas said:

    kalau $129.99 sama dgn brape ringgit??

  36. ayamas said:

    aku x de duit dollar cmne nak jual??

  37. Pieka said:

    nak tnya klu 81usd tukar dengan wang ringgit Malaysia bapa ye??
    tlg bls…
    sekian terima kasih…

  38. sari said:

    saya nak tanya mcm mANA nak tukar duit malaysia ke indonesia….di mana siapa kita nak bagi n bagai mana nak dapatkan tukaran tersebut…..

CommentLuv badge