};?> rohaizad dot com » Langkah mengeluarkan duit dari Paypal menggunakan Maybank Visa debit card.

By paddloPayday loans



Langkah mengeluarkan duit dari Paypal menggunakan Maybank Visa debit card.

Catatan Rawak - Penulis: rohaizad - Kategori: Tips - Tarikh diterbitkan: August 6, 2009 online

paypal-logo.jpgRamai yang email bertanyakan bagaimanakah cara untuk mengeluarkan duit (US dollar) yang ada di dalam akaun Paypal kita di US sana dengan menggunakan Maybank Visa Debit Card.

Ada yang agak kurang yakin kerana takut akaun Maybank kita di godam dan bermacam-macam lagi.

Bagi yang kurang berkeyakinan dalam hal sebegini, luangkan sedikit masa dalam 5 minit untuk membaca catatan kali ini.

Sebenarnya tidak ada perbezaan antara mengeluarkan wang Paypal melalui Maybank Visa Debit Card dengan bank card yang lain.

Jika ada yang pernah withdraw US dollar dengan menggunakan Public Bank Debit Card, caranya sama. Jika ada yang menggunakan Al Rajhi Visa Debit Card… caranya pun sama juga.

Tetapi dakwaan yang mengatakan “BAHAYA” untuk menggunakan Maybank Visa Debit Card bersama-sama Paypal adalah tidak betul sama sekali kerana ia bukanlah disebabkan oleh Paypal. Malah Paypal tidak ada kena mengena dalam ini cerita ….

Sebetulnya “BAHAYA” itu datangnya dari kealpaan kita sendiri. Selagi kita tidak memberikan kata laluan dan access sulit akaun Maybank kita pada orang lain, selagi itulah akaun Maybank kita akan selamat (sila dapatkan tips-tips dari web Maybank untuk memahami aktiviti “phishing” dengan lebih details).

Jadi bagaimanakah caranya untuk mengeluarkan duit dari Paypal menggunakan Maybank Visa debit card?
Berikut adalah langkah-langkahnya:


1. Sila isi dan aktifkan dahulu data Maybankard Secure Online Shopping Registration kamu.

2. Login ke dalam akaun Paypal dan “add” card Maybank ke dalam akaun Paypal (rujuk pada menu di sebelah kanan akaun Paypal kamu).

3. Pastikan Paypal menerima Maybank Visa Debit Card anda dengan sah. Jika sah, bermakna Paypal akan tolak sebanyak $1.95 dari akaun Maybank kamu.

Ini adalah langkah yang paling penting sekali untuk kamu lakukan kerana Paypal akan memulangkan semula $1.95 ini pada kamu HANYA JIKA kamu mengembalikan semula EXPUSE PAYPAL 4 digit yang mereka hantar ke dalam Maybank2u kamu.

Dengan memulangkan EXPUSE PAYPAL 4 digit ini, maka dengan rasminya kamu sudah boleh menggunakan Maybank Visa Debit Card untuk mengeluarkan wang US dollar kamu.

4. Langkah seterusnya, sila login semula ke dalam akaun Maybank2u kamu (dalam masa 24 jam). Apa yang kamu akan lihat nanti ialah satu lagi “menu baru” akan muncul di bahagian navigation. Menu baru tersebut ialah “Debit card history“.

5. Klik pada menu tersebut dan kamu akan lihat 4 nombor di bahagian yang telah aku merahkan. Itulah EXPUSE 4 digit yang diberikan oleh Paypal:

wirthdraw-melalui-maybank.gif

6. Copy EXPUSE 4 digit number tersebut. Sekarang, login semula ke dalam akaun Paypal kamu dan klik pada link di sebelah kanan Paypal kamu untuk membuat pengesahan. Masukkan EXPUSE 4 digit kamu di dalam kotak yang disediakan.

7. Selepas ia dimasukkan, maka dengan serta merta kamu sudah boleh withdraw duit Paypal kamu ke dalam Maybank2u. Aku baru sahaja tadi mencuba servis ini.

Jadi dengan rasminya, sekarang aku ada 2 debit card (AlRajhi Visa Debit Card dan Maybank Visa Debit Card) yang aku boleh gunakan untuk mengeluarkan duit dari Paypal. Beginilah screenshot yang akan kamu lihat jika kamu mempunyai lebih dari 1 kad di dalam Paypal:

withdraw-via-maybank.gif

8. Pilih salah satu dan baru sebentar tadi, aku memilih Maybank Visa Debit Card yang berakhir dengan 1669 untuk tujuan “percubaan withdraw” dan ternyata memang Paypal telah menerima kad Maybank untuk tujuan pengeluaran wang. Yaaayyy !!

9. Cuba perhatikan betul-betul pada gambar di bawah. Semalam aku add card Maybank aku (05 August 2009) ke dalam Paypal. EXPUSE number telah pun aku dapat hari ini sekaligus aku buat pengeluaran sebanyak USD70.00.

withdrawal-process.gif

Jadi jika ada yang semalam telah add card mereka, hari ini dah boleh buat langkah yang telah aku sediakan (Alang sudah berjaya add card Maybank dia semalam, so hari ini dia dah boleh membuat pengeluaran… (Alang, KFC satu!!!)

withdraw-via-maybank-2.gif

10. Sekarang semuanya sudah selesai. Tapi sebelum itu, jika ada yang bertanya bilakah $1.95 itu akan dipulangkan oleh Paypal…. sila tunggu dalam masa 24 jam. Mudah sahajakan?

Diharapkan tips dan guide di atas dapat membantu. Selamat berblogging !!! :D


Ingin beriklan? Maklumat lanjut di sini

Sudah 269 komen diberi. Giliran anda pula!

  1. AmirMohamad said:

    noted bro ijad

  2. rohaizad said:

    Thanks :)

  3. Hafifi said:

    Aku baru add tadi..tgh tunggu expuse no ni.. terima kasih kongsi info ni… :-)

  4. rohaizad said:

    No problem… semoga semua peserta coaching akan lebih seronok sebab duit dari blogging dah boleh terus masuk Maybank…

    p/s: duit raya barangkali?? hehehehe

  5. aizat kamal said:

    thanks for the update bro…
    :)

  6. rohaizad said:

    No problem :D

  7. rohaizad said:

    Baru tadi withdraw semua fund kat Paypal, dah ada duit masuk lagi dekat $30.00 dollar… bestkan? huhuhuhu

    payment-search.JPG

    (Di US, masih lagi 5hb. Tapi di Malaysia sudah 6hb Ogos)

    payment-wmg.JPG

  8. kasimo said:

    kan bagus kalau macam ni….

  9. alone said:

    Alhamdulillah.. lebih mudahla kalau camni. terima kasih untuk tips!

  10. rohaizad said:

    Yup, lebih senang untuk kita sebagai rakyat Malaysia.

  11. rohaizad said:

    Sama -sama… :D

  12. Abu71 said:

    Kalau nama dah blacklist..takleh mohon kad…camna nak kluarkan Paypal…

  13. rohaizad said:

    Don’t worry… boleh jual di forum-forum. Forum Lowyat boleh.. forum Wangcyber pun boleh.

  14. mijie said:

    saya ada mslh dgn debit card al rajhi bank,
    bila add debit card dkt paypal, then dia tak leh nak “link and confirm” kad…

    huhuhuh,
    masa link dia dah potong rm1

  15. rohaizad said:

    Ha’ah… betul tu Mijie. Certain kes dia jadi macam tu. Tapi takper.. cuba Maybank pulak.. ramai yang kata lebih mudah dengan kad maybank

  16. Shaffik said:

    Thanks for the info…
    dah 3 bulan berturut aku withdraw kat alradji…

  17. titan said:

    akhirnya, maybank debit card dah boleh digunakan. Aku pakai tunemoney aje sekarang. Tapi kalau maybank debit card dah boleh pakai, nanti aku gi apply satu..senang kerja aku nanti. Pakai tunemoney kene topup dulu duit maa..

  18. rohaizad said:

    Wahhh… orang tu bulan ni dah main ribu-ribu ye income`nya :D Kasi belanja bowling la satu!

  19. rohaizad said:

    Aku tak suka pakai Tune Money sebab satu perkara je. Dia punya charge itu, charge ini… semuanya kena charge… giler laaah..

  20. Shahraduan said:

    Wah..bagus betul tip nih…nak apply lah jugak..total sekarang akan ada 5 kad visa debit kad..semua layan ebay..yeahh

  21. rohaizad said:

    Yup, semakin bagus untuk Ebay player untuk cash outkan duit yang beribu dollar tu :D

  22. Shahraduan said:

    Kau tak suka tunemoney…aku cukup suka tunemoney..mudah cepat dan berkesan utk ebay multi akaun + paypal multi akaun.

  23. Shaffik said:

    Alhamdullilah…Berkat tunjuk ajar sifu jugak…
    Jat bila nak karaoke? ….

  24. rohaizad said:

    Karaoke tuhhhhh!!! Yeee haaa!

  25. [...] hari ini setelah satu lagi catatan mengenai Langkah mengeluarkan duit dari Paypal menggunakan Maybank Visa debit card diterbitkan, semakin ramai yang email dan nyatakan perasaan yang sama tetapi hasrat yang [...]

  26. Terima kasih untuk panduan yang diberikan. Petang nanti saya nak cuba. Tak perlu lagi nak pergi public bank untuk topup kad. Cawangan jauh sangat.

  27. Shaffik said:

    Wei aku dah add…tinggal tunggu expuse number …besok aku check balik..dekat sikit kalau ader maybank…tp alradji tak akan dilupakan…

  28. rohaizad said:

    Bagus Rammel. Lebih banyak pilihan, lebih senang urusan harian.

  29. rohaizad said:

    Yup, Al Rajhi memang tidak akan dilupakan. Skang Al Rajhi telah menjadi saving akaun untuk hal-hal kecemasan. :D

  30. megat said:

    cun! tapi maybank debit boleh buat utk verify tak!?

  31. rohaizad said:

    Megat, tak pernah cuba lagi untuk verify. Ada sesiapa di sini yang pernah cuba untuk verify Paypal pakai Maybank Visa Debit Card?

    Kalau ada, bolehlah kongsi kat sini ye :D

  32. cyza said:

    cun betui…
    so far aku tak pernah lagi withdraw duit dari paypal…aku biarkan je dalam tu…
    nak kata sikit, tak juga…

    tapi ok ke kalau kita biarkan duit dlm paypal kita?

    sbb aku duk pakai duit tu untu pusingan modal bermacam2 perkara seperti beli domain da beli hosting dan macam2 produk internet lain…

    minta kepastian ijad, berapa ke value dollar yang selamat utk kita biarkan tersadai dalam paypal akaun kita

  33. pcuserz said:

    best ni.
    lagi senang berurusan keluar masuk paypal.
    transfer mengtransfer lebih mudah.

  34. mijie said:

    sy dah call paypal, dia bagitau kn tanya bank, dia check sistem, akaun sy takder mslh

    sy ckp kad 1st sy dah nak expired…bulan 12 ni so sy nak add kad baru….

    so sy tambah al rajhi debit card

    tp bila call al rajhi bank dia ckp memang debit card al rajhi hanya boleh sbgai 2nd card jer dkt paypal…

    so skrg ni nak apply public bank lak..untuk dijadikan sebagai 1st card dkt paypal

  35. rohaizad said:

    Terus terang aku cakap, aku jarang simpan banyak banyak. Cecah je USD500, aku terus withdraw.

  36. rohaizad said:

    Betul.. betul.. betul.. (macam gaya Upin Ipin cakap)

  37. rohaizad said:

    Yup, jangan putus asa Mijie. Hope selepas ini, dah boleh pakai Public Bank card pula ye :)

  38. bagus2…berguna nih..sebab aku ada debit kad maybank je…verified paypal pon gna vcc

  39. semalam aku try…tapi tak boleh…so maknanya xboleh la kot…hanya boleh tuk withdraw je kot..

  40. rohaizad said:

    Thanks Zuki. Harap Megat gembira mendengar update ini.

  41. kalau tengok usd tengah naik withdraw la..then bila usd turun pegi la cari balik duit paypal

  42. megat said:

    terima kasih. alangkah seronok klub lh verify sekali tak macam pengalaman aku dengan NexG hu3.

  43. omecool20 said:

    Thanks bro. Actually, saya dah baru je verify paypal guna method yg bro ajar di atas sebelum post ni keluar tapi yg tension tu is nak cari no paypal tu. Saya siap pergi bank n call maybank2u ..tapi depa tak dapat tolong :( .. tp bila saya check balik..nampak je debit card history .. yes !

    Cuma bro tolong saya confirmkan yg kita boleh keluar duit dengan kad ini. :) .. sebelum ni sy pakai credit card je … nak apply PB Visa ..lama lak dpt card saya dengar …

    yes, no more alasan tak leh witdraw duit paypal :D

  44. Zulazis said:

    belajar blog n belajar PayPal… Penerangan yang tersusun… TQ

  45. rohaizad said:

    Ya Tuhan… kat atas tu semua bukti pengeluaran dari Paypal ke Maybank2u dah ditunjukkan dengan details :)

  46. rohaizad said:

    Thanks Zul :)

  47. Aqif said:

    Salam bro,
    Masih lagi x dapat 4 digit tu
    sabar :)

  48. omecool20 said:

    thanks bro :D

  49. bisraya said:

    izad,klu sy x ada card debit lagi seblm ni,boleh ker maybank visa d/card ni jadi lad yg pertama?

  50. Hanif said:

    Dah try.. memang successful. Best..best… TQ bro ijad.

  51. Wizurai said:

    dulu aku verify dgn NexG boleh aje…
    keluar duit xpernah cuba…
    sebab takde duit dlm tu… huhuh…

  52. rohaizad said:

    Cuba cek lagi hari ini

  53. rohaizad said:

    No problem :)

  54. rohaizad said:

    Cun!

  55. rohaizad said:

    No problem…. ekekekeke :)

  56. Nazrich said:

    Thanks bro, baru tahu ni, nak buat sekarang jugak..hehe

  57. dino said:

    salam bro nak tanya kalu nak wat kuar melalui kad debit PB langkah nya sama jgk ke?

    tq bro for the tips

  58. WanZ said:

    Dah buat pun. Thanks for the guidance! Memang best la lepas ni..
    No 4 digit tu lambat sket ker? sbb dlm transection da ada cuma no 4 digit tu takda la plak. hmmm..

  59. mohdazree said:

    best tips ni.. bleh la cuba nnt.. TQ bro ijad.

  60. zaki blogjer said:

    Coolnyer, tak penah sangka Maybank Debit Card visa tu boleh guna utk withdraw paypal.. pasni tak payah nk guna PB debit card dah..hehehe.. TQ atas tips yg sunggooh berguna

  61. rizal said:

    Bro jelas detail. Apa maksud ebay multi akaun + paypal multi akaun tu. Satu kad boleh guna utk 2 tiga akaun ke?

  62. rizal said:

    Penkongsian yang tercari-cari selama ni. Sebelum ni withdraw kat PB aje….tak tahu pulak mayban pun boleh. Lepas ni tak yah lagi susah keluar n masuk ke maybank. Sebab akaun maybank ini dah jadi primary akaun biz aku.
    Tapi kalau mayban dah boleh verify lagi bagus kan?

  63. rohaizad said:

    Tidak boleh sebab ini untuk withdraw sahaja.

  64. rohaizad said:

    Good luck!

  65. rohaizad said:

    Itu “kalau” jer…

  66. rohaizad said:

    No problem… :)

    (Ada orang tanya kenapa bagi tips ini percuma? Dia tanya lagi bukan ke tips sebegini boleh dijual dan buat duit daripadanya?)

    Aku cakap kalau aku nak buat duit dari tips, dah lama aku kaya sebab banyak giler tips yang aku berikan dalam blog ini… huhuhuhu

  67. rohaizad said:

    No problem….semoga berjaya.

  68. rohaizad said:

    Selalunya dalam masa 24-48 jam…

  69. rohaizad said:

    Wallahu’alam… tak sure plak sebab tak pakai kat PB.

  70. rohaizad said:

    Itu master eBy jer boleh jawab… En Shahraduan?

  71. samdaddycool said:

    Alamakk… baru nak check m2u transaction utk paypal expuse.. tapi system m2u refresh la plak tgh malam buta ni…

  72. Shahraduan said:

    Multi Akaun – Mempunyai Akaun ebay + Paypal lebih pada 2 ke, 3 ke 4 ker dan seterusnya…

  73. Shahraduan said:

    PB DEBIT CARD – Ini yg pertama aku suka sebab ada statement bulanan yg di hantar ke rumah…Gua bikin Statement Black Hat sama Paypal..hohohoho..

  74. xcun jugak sebab dia xterima tuk verified….

    nampaknya ke kad kredit jugak la…tapi xmampu lagi nak buat kad kredit ni

  75. kul 12-1 memang diorang xbukak m2u…

  76. raman said:

    salam bro..dah dua bulan saya sign up akaun paypal..tunggu punya tunggu, bila?..kat mana? dia nak hantar 4 digit nombor tu..rupanya dah ada kat M2U gua..wahh..thanks for this posting.akaun saya dah verified.
    ——————
    Bina Rumah Baru – http://www.ramanbiz.com/myblog
    —————–
    Dreamweaver Tutorial – http://www.ramanbiz.com/mysite

  77. rohaizad said:

    Sama-sama :)

  78. alfie said:

    huh,akhirnya boleh gak verify ngan Maybank Debitkad…..

  79. samdaddycool said:

    Alhamdulillah.. dah berjaya link card!

  80. reezluv said:

    wawah..bagus bangat info ni..nampaknya aku kena tukar la kad maybank aku neh..hehehe..skang ni masih lagi pakai yang kaler kuning tu..:P

  81. rohaizad said:

    Tukar jangan tak tukar… huhuhuhu

  82. rohaizad said:

    Yayyy …!

  83. rohaizad said:

    Congratulations!

  84. rohaizad said:

    Pakai NexG, dah cuba?

  85. TQ rohaizad!

  86. rohaizad said:

    No problem Zam. Moga lebih senang withdraw duit eBay nanti :D

  87. bisraya said:

    maknanyer sy kena buat al-rajhi atau public bank dulu ker?

  88. salam bro, kalau akaun paypal kte tuh pakai nama lain,then add debit kad maybank yg atas nama kte bley ker..?

  89. rohaizad said:

    Totally tidak boleh Mizi sebab dia semua data link up each other.

  90. rohaizad said:

    Yup, that’s right. Verify dulu, baru boleh withdraw Paypal ke Maybank. :D

    Good luck!

  91. pokler said:

    bro, paypal sy kena limited access.so ade alternative utk buang limited access tu dan sy add debit card maybank sbb dorg nk bukti address.tp lepas sy add dan sahkan no code paypal tu, limited acces tu masih ada..kenapa ek?

  92. rohaizad said:

    Kalau kena limited access, itu mungkin sebab belum verify lagi kot.

    So cuba verifykan dulu. Tapi kalau dah verify… tak surelah pulak. Tapi kalau tanya orang eBay, mesti diaorang tahu.

  93. pokler said:

    tapi saya dh verify bro..td pun dpt lg email dari paypal yg ckp akaun sy masih lg limited access.

  94. pacubob said:

    thank you bro for the great info…senang keje lepas nih…kureng sikit charge nak withdraw….selama nih pkai tunemoney jek..

  95. bisraya said:

    tima kasih….

  96. Azlan said:

    Satu je masaalah Maybank debit card ni. Berapa jumlah duit dalam account BNM boleh tahu. So faham2 je la..

    Tapi Tune Money Card, tak link to mana2 bank. So selamat.. :)

  97. Eruwan Gerry said:

    Hello Bro,

    Memang satu tip yang bagus.

    Thanks for sharing.

  98. rohaizad said:

    Sama-sama…. :)

  99. rohaizad said:

    Azlan… kena smart sket arr..
    Gunakan kad Maybank tu untuk withdraw jer. Pasal saving tu, letak ler kat account lain.

  100. rohaizad said:

    Yup, Tune Money ni banyak jenis charge yang kita kena bayar… so bezakanlah sendiri.

  101. rohaizad said:

    Kena email paypal ler nampaknya nih.

  102. Muhammad Taufik said:

    Bro leh tolong x?
    aku dh beri data maybank secure online 2
    lpas 2…aku login ke paypal..aku tengok yg ada bukan “add” tapi link and comform card kte…aku msuk kt stu x de gak maybank…yg ada Visa,Master Card,american expres…maybe Bro leh bg aku tengok gmbr sie sket….@yg lbh detail…
    sory bro ssh kn bro tp hrp sngt2 ni…

  103. Nik Lah said:

    Terima kasih… alternatif penyelesaian masalah pengeluaran wang dari paypal mnggunakan May Bank Debit kad….

  104. rohaizad said:

    Sama- sama…

  105. rohaizad said:

    Sila cek email.

  106. Muhammad Taufik said:

    ok bro…aku bru cuba,try,test.dhdh ok…cma nk tggu
    EXPUSE PAYPAL je…nk tnyer lg ni(jgn mare…nnti kna jual)bro tggu expuse paypal 2 brapa lama?

  107. mohammad said:

    Kenape ye…paypal tak terima my Maybank debit kad?tq

  108. fandy said:

    halo bro,kenapa saya buka web maybank2u dan lihat di “debit card history” tak ada pun pay pal hantar apa yg ditunjukkan oleh bro tentang expuse pay pal ?dah sampai 24hr saya tunggu pun tak ada..boleh terangkan tak bro?saya minta tolong bro sangat untuk penjelasan.

  109. rohaizad said:

    Terima, tapi macam yang telah dijelaskan… ianya hanya untuk urusan WITHDRAW, bukan VERIFY.

  110. rohaizad said:

    Fandy, bukan 24 hour… tapi 24-48 hour.

  111. mali said:

    ooo..so maybank boleh utk withdraw je la..
    utk verify acc tak boleh.
    so nak verify kena pakai vcc la kut.
    tak gitu bro..
    tq..

  112. rohaizad said:

    Iya Mali… 10 markah untuk kamu :D

  113. ekele said:

    bro, mintak tolong..sy ada dua debit card..alrahji dan maybank

    tapi dua2 takleh nak verify.bukak akaun paypal dah sbulan..
    tapi napa fandy ok jerk!!!

    ke kene guna VCC jer nak verify nga paypal nie??
    harap rohaizat blh bantu…

    huh,akhirnya boleh gak verify ngan Maybank Debitkad…..

    [Balas komen ini]
    rohaizad Reply:
    August 11th, 2009 at 6:40 pm

    Yayyy …!

    [Balas komen ini]

  114. rohaizad said:

    Ekele?
    Aku kurang jelas dengan komen yang kamu letak ni.

  115. safar said:

    artikel ni yang saya mahukan.jumpa juga akhirnya.
    selain maybank bank lain boleh tak buat macam ni.

  116. ekele said:

    saya pakai akaun alrahji dan maybank debit card..
    dedua takleh verify?? ker nak kene pakai PB gak?

  117. rohaizad said:

    Ekele, bukankah catatan ini mengenai WITHDRAW Paypal? Bukannya verify Paypal.

    Kalau hendak verify Paypal, aku dah beritahu dalam komen di atas… rasanya tak perlulah nak diberitahu banyak kali :)

  118. rohaizad said:

    Public Bank pun boleh.

  119. ekele said:

    affirmative..thanks you

  120. pakaibuang said:

    sy pakai pb visa debit sekarang ni, sebagai primary la..tp kenapa takleh nak add maybank visa debit lak..dah try banyak kali dah..yang menatang secure online shopping tu dah buat..kalau pakai public susah, rumit sikit r nak g branch dia jauh..nak withdraw kat bank lain dia cekik darah..ceh

  121. pakaibuang said:

    yang sy tau skrg ni kan, maybank pakai untuk withdraw je kan???tapi step nak add card dia sama ja kan?macam nak verify primary card tu la???

  122. rohaizad said:

    Kenapa pula tu ye?
    Sebab orang lain buat semuanya boleh. Cuba periksa betul-betul sekali lagi.

  123. rohaizad said:

    Yup, cara nak add card still lagi sama. :)

  124. Hafiz said:

    Wahh baru tau la maybank pun blehh…sebelum ni pakai public bank visa debit…mudah222

  125. Hafiz said:

    wahhh best..best…sebelum ni guna public bank debit card ja..kena try pi register gak nihh

  126. pakaibuang said:

    ‘This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.’ dia tuleh benda ni…balance ada ja dalam kad tu…MSOS pun dah buat…apa lagi…

  127. mancunian said:

    helo..nk tanye,saye ade maybank debit card ni,mcmane nk beli barang dari website http://www.manutd.com?kalo blh emailkn care2nye..bantuan anda amat dihargai..salam..

  128. mohd fairuz said:

    a’kum bro
    saya ada pertanyaan dgn paypal ni. paypal saya dah verified. dalam akaun paypal ada 1.95 usd . saya nak beli barang dekat ebay . perlukah saya mememasukkan duit ke akaun paypal lagi ??? n bagaimana caranya ??? saya menggunakan card maybank card visa debit sekarang ni . terima kaseh .

  129. rohaizad said:

    Kalau hendak masukkan duit dalam Paypal, kamu kena beli Paypal dari orang yang ada Paypal. Maknanya kamu bayar orang tersebut dengan Ringgit Malaysia, kemudian orang itu akan transferkan USD ke dalam akaun Paypal kamu. Semudah itu. Terima kasih.

  130. rohaizad said:

    Tak pasti pula… sebab orang lain semua buat tanpa sebarang masalah. Aku pun takde mengalami masalah macam ni.

  131. rohaizad said:

    Sila lihat pada cara pembayaran yang telah disediakan.

  132. kedaigrafik said:

    bro maybank ada charge apa2 tak kalau withdraw???

  133. rohaizad said:

    Rasanya takde kot tapi kalau ada pun, dah termasuk sekali dalam transaction.

  134. zakri said:

    Ijad,
    Kalau kita withdraw ke maybank debit card, berapa lama duit tu boleh ada di maybank?

    Thanks…

  135. rohaizad said:

    Selalunya dalam 4-5 hari.

  136. mohd fairuz said:

    m@’ sih’ bro byk membantu !!! selamat menyambut bulan ramadhan !!!

  137. bluedianthus said:

    memang sangat membantu…dah verify paypal guna PB…nanti nak add card untuk maybank pulak..thanks bro rohaizad…keep up a good work..

  138. rohaizad said:

    Sama-sama.. harap dapat verify Paypal kamu dengan secepat yang mungkin. :)

  139. rohaizad said:

    No problem kawan…

  140. deayang said:

    thanks bro, for the info..
    klu ada business bagus, share2 la..

  141. deayang said:

    hehe.. mine already verify today.!!

  142. Capt Epi said:

    celemak..ko memang handsome la bro..
    thanks 4 da great info!

  143. Fatin Pauzi said:

    Senang ar kije lepas ni. :D

  144. rohaizad said:

    Yup, betul tu Fatin… hidup jadi lebih mudah dan simple.

  145. rohaizad said:

    Sama-sama .. no problem punya.

  146. rohaizad said:

    Congrats!!!

  147. rohaizad said:

    Boleh… no problem.. rajin-rajinlah datang ke blog ini ye.

  148. rohaizad said:

    Haa… suka ye? Memang bestkan?

  149. rohaizad said:

    Register cepat ye.

  150. rohaizad said:

    Sama-sama… no problem punya…

  151. mirlme said:

    terima kasih bro..

    dah leh saya jumpa 4 digit tu..

    dan dah boleh verified ponn..hehe

  152. rohaizad said:

    Tahniah Amirul :)

  153. awiebukan penyanyi said:

    Eh, bolelah aku dah verify guna maybank debit card

  154. awiebukan penyanyi said:

    boleh.. aku dah cuba..tapi ada cara dia http://me.zestful.org/2009/08/tutorial-link-maybank-visa-debit-card-with-paypal/

  155. rohaizad said:

    Ya Allah… itu untuk link withdraw ler.. bukan untuk VERIFY..

  156. rohaizad said:

    Ini bukan untuk VERIFY… ini untuk WITHDRAW… tak faham aku kenapa korang stil kata boleh VERIFY. Ni mesti kes tak baca betul-betul. Ataupun malas membaca.

  157. syukran said:

    salam rohaizad…

    nice infos to share…trima kasih

  158. rohaizad said:

    Syukran – sama-sama… :)

  159. abdfatah said:

    hahahaaa… penat encik ijad nak jawab soklan yang sudah tertera jawapannya…

    kalo dah verified dengan nex g. boleh tak add maybank debit card untuk keluarkan duit dari paypal?

  160. abdfatah said:

    tapi takper sebb ijad memang suka response kepada jiran tetangga yang membuat kunjungan raya ke blognya.

  161. aree said:

    Bro nak tanya skit…Maybank Visa Debit Card bermakna kad debit kita la kan…so bukannya Master Card…adakah itu benar….

  162. rohaizad said:

    Iya betul…

  163. rohaizad said:

    Boleh.

  164. rohaizad said:

    Tau takper… huhuhuhu

  165. IcedNyior said:

    Tu link utk verify dan link debit card. Withdraw tak try lagi. tapi dah dpt bayar benda online pakai paypal

  166. zaki said:

    nampaknya dah boleh guna maybank.
    Dulu (tahun1997) masa kad debit or credit VISA di Malaysia belum boleh guna utk withdraw paypal.. aku terpaksa bukak satu akaun bank US lagi. Untung la rakyat Malaysia sekarang ni tak yah merase susah payah nak keluar duit paypal sebagaimana aku dulu

  167. ami said:

    saya perlu membuka akaun apa paypal jika saya hanya mahu membuat pembayaran sahaja melalui paypal ?

  168. [...] domain pada harga promosi ini, kita boleh menggunakan credit card atau debit card. Iya…. Maybank Debit Card juga boleh digunakan (tapi mesti menggunakan Maybank Debit Card -seperti gambar di atas dengan [...]

  169. Newbie said:

    Nak tanya kalau selamat ke pakai debit card maybank ni? Duit kat dalam akaun takut pulak hilang.

  170. jay said:

    salam bro..ni nak ta

    saya withdraw paypal ke pb debit card pada hari isnin dan dlm sehari statement dlm paypal dah tertera completed. sebelum tu pending ..

    agak2 berapa lama baru duit tu masuk dlm debit card saya dan saya boleh kuarkan cash tersebut?

    ni dah hari ke empat

  171. Afra Yuri said:

    oh this tips has help me a lot! thanx!

  172. rohaizad said:

    Cek email please :)

  173. rohaizad said:

    Glad you like it. :D

  174. rohaizad said:

    Kalau takut, gunakan saja akaun maybank untuk withdraw. Lepas tu letak di akaun bank lain. Mudahkan?

  175. rohaizad said:

    ?????

    Kurang jelas rasanya soalan tersebut. Bisa dijelaskan lagi?

  176. rohaizad said:

    Yup, dulu zaman kita kena pakai eTrade dan macam macam lagi.

  177. Fendi said:

    Salam kenal n salam Raya gak zad..

    nak minta info sikit..

    1. Mana satu yg lebih mudah n lebih friendly penggunaannya, samada Al rajhi/Maybank/Eon bank debit card?
    2. Apakah setiap debit card itu ada menyediakan CCV no yang tertera dibelakangnya sama seperti Credit/ Visa/ Master Card yang biasa?
    3.Jika sesuatu laman itu hanya menerima pendaftaran dengan menggunakan Visa n Mastercard sahaja, apakah kita boleh menggunakan Debit Card yang sedia ada di Malaysia asalkan CCV no yang diperlukan untuk pendaftaran dapat diberikan n apa risiko2nya? (ingin saya gunakan dalam pendaftaran di http://www.freelotto.com)

    TERIMA KASIH BANYAK UNTUK INFONYA NANTI ZAD YE..

  178. rohaizad said:

    Jawapan:

    1. Maybank dan Alrajhi.
    2. Yup, itu adalah satu protokol worldwide (satu dunia menggunakannya).
    3. Debit Card yang boleh digunakan ialah Visa dan MasterCard Debit Card serta Visa Electron (tetapi bergantung juga pada prosedur bank itu sendiri).

    Ko main FreeLotto?
    Biar betul!

  179. Daniel Lee said:

    Hi, my account has been lifted limited access. So izzit possible to withdraw my money after waiting half a year?

    I have already link Virtual debit card before i get limited accessed. Its gona expire soon.

    Have any advise? :D thanks for reading.

  180. rohaizad said:

    If you can access your Paypal account, definitely you can withdraw it. No issue there. In fact, you should not keep your money for so long in Paypal.

    Hope this will help.

  181. fendi said:

    Thnx so much for all da info.

    Nape ko tanya camtu?
    Ada yg tak kena ke pada ko zad??
    senang2 jumpa aku kt YM zad ye..
    e_fan_k

    Tc zad.

  182. amirulz said:

    bleh x klau say nak duit dari akaun paypal masuk terus ke akaun maybank??x yah nak buat maybank debit card bleh x??

  183. rohaizad said:

    Itu adalah satu perkara yang mustahil kerana ianya melibatkan 2 pihak kewangan yang besar di antara 2 negara. Harap dapat fikirkannya dari sudut yang logik. Thanks.

  184. Assalamualaikum bro Izad dan juga kpd pembaca2 blog ini ,

    Tahniah saya ucapkan kpd saudara Izad krn berjaya menghasilkan post2 yg bermanafaat utk semua pencari info di alam cyber nie. Amat membantu sekali maklumat yg saudara kongsikan tu. Saya kagum dgn saudara. Oh ya , saya pon baru jer verifiedkan maybank debit card saya dengan mengikuti langkah2 yg telah saudara sediakan semalam. Sekarang nie dah ada 2 kad la saya di paypal. Hehehe…
    Bro Izad , izinkan saya kongsikan di sini sedikit petua bagaimana nak pastikan akaun paypal kita sentiasa selamat , insya’Allah petua ini boleh membantu meningkat keselamatan kita ke tahap 93%…
    1) Gunakan akaun email gmail @ yahoo @ email jenis berbayar semasa mendaftar utk membuka akaun paypal. Buka akaun email yg baru di gmail @ yahoo dan khaskan utk paypal saja.

    2) Gunakan kombinasi katalaluan yg sukar semasa mendaftarkan email kita tadi seelok2nya katalaluan itu panjangnya 20 ke atas(ex: R@MAN#$*1234@?auiy&IZAD1455!@#$%^&). Ini akan menyukarkan lagi si pengodam utk hack password email kita. Kalau dia dapat email kita dan dia godamlah katakan… makan masa 2-3 hari baru dia dapat password kita.

    3) Pastikan kita tidak berkongsi sebarang maklumat akaun paypal dan akaun email utk paypal kita tadi dgn sesiapapun.

    4) Pastikan kita sentiasa ke laman web yg sahih semasa nak berurusan di paypal @ bank kita. Jangan klik mana2 link yg meragukan jika kita disuruh berbuat demikian di dalam email paypal kita. Jika ragu dan was2 sila terus ke laman rasmi paypal @ bank kita.

    5) Pastikan browser kita sentiasa di up to date dr masa ke masa.

    6) Pastikan kita sentiasa ikuti langkah2 keselamatan yg dibekalkan oleh pihak paypal @ bank kita semasa nak berurusniaga di online.

    Akaun email paypal saya pernah digodam 2 minggu yg lepas , semasa nak berurusan di paypal tetiba pihak paypal meminta saya menukar password saya kpd yg baru. Ini berlaku sehari selepas akaun paypal saya cuba digodam , so pastikan password email paypal anda mempunyai kombinasi yg sukar dan panjang.

    Terima kasih bro Izad krn memberikan ruang utk saya poskan komen saya ini.

  185. rohaizad said:

    Sungguh memotivasikan untuk semua pengguna Paypal. Terima kasih.

  186. wan said:

    Saya cuba add kad maybank Visa debit card, tapi denied by paypal megapa ye?

  187. samdaddycool said:

    For paypal limit access… they will close yout account and send the remaining balance (by check) after 6 month if you still didn’t resolve the limit account.

  188. samdaddycool said:

    betul ke apa yg aku cakap ni???

  189. samdaddycool said:

    Sorry Jad.. aku tgh mamai

  190. rohaizad said:

    Dah beribu kali telah di beritahu, PAYPAL perlu di VERIFY terlebih dahulu, BUKAN TERUS WITHDRAW BEGITU sahaja dengan menggunakan Maybank Debit Card!

    Sila LIHAT TAJUK artikel ini, jelas tertulis WITHDRAW, bukan VERIFY.

  191. salam,

    saya baru nak belajar, dalam online money, saya nak buat url dan domain tapi tak reti, boleh sapa sapa tolong ajar, macam nak mula

  192. nas said:

    salam

    bro, nak tanye sikit..sory, ade confuse ..nape bile sy add card kat paypal, die straight away boleh withdraw, x yah tnggu 4 digit nombor cam yang bro bgtau?

    ke cara saya salah? tlg ek..dah lame dah duit sangkut dlm tu,ni br tau cara nk withdraw paling convenience ..Thanks a lot 4 d info :)

  193. wan said:

    saya dah pon verify acc paypal saya pakai credit card mastercard, tapi bila cuba add maybank visa debit card paypal reject. Even dah masukkan code MSOS di Secure Shopping di maybank2u. Call maybank, depa suh verify ngan paypal. email paypal, depa suh verify ngan maybank. dingdong le

  194. rohaizad said:

    Itu agak pelik dan setakat ini, rasanya semuanya dah lengkap. No idea :D

  195. rohaizad said:

    Ye ker?
    Kalau gitu, withdraw je ler… tak pening kepala :D

  196. rohaizad said:

    Google jer, berlambak giler ebook yang mengajar untuk tujuan tersebut. :)

  197. zachary said:

    Salam,
    Nak tanya, PayPal saya sudah diverified oleh Public Bank,
    Saya nak add Maybank Debit Card,
    lepas tu, PBdebit saya akan tamat 2012 ini, dengan yuran
    tahunan sebanyak 25RM setahun, saya bercadang untuk mematikan
    kad PBDebit saya (dengan tidak membayar yuran tahunannya – dan
    baki dalam kad yang tinggal RM1).
    Bolehkah saya menggunakan MaybankDebit sahaja selepas itu?
    Adakah Paypal akan automatically select Card yang active?

    Terima Kasih

  198. rohaizad said:

    Errmm.. kurang pasti kerana saya tidak pernah berhadapan dengan situasi sebegini. Lebih bagus rasanya kalau ditujukan terus ke Paypal.

  199. asrulsks said:

    Saya belum ada tetapi berminat untuk memiliki Maybank Visa Debit Card untuk berurusan dgn paypal. Baru2 ni dah daftar akaun paypal.. maaf, sy tak phm dgn pernyataan sdr di atas. Apakah stiap kali sy mahu masukkan duit dalam Paypal (utk tujuan online shopping) saya perlu beli Paypal dr org yg ada Paypal? Kenapa org itu shj yg boleh pindahkan USD dlm akaun sy? Tk.

  200. rohaizad said:

    Ya betul. Selama ini memang itu sahajalah caranya.

    Tapi oleh kerana sekarang kita dah add Maybank kita di Paypal, itu juga bermakna kita sudah boleh membeli secara online dengan card tersebut.

  201. Huzaimi said:

    Salam…

    Saya da prtanyaan. Saya ingin buka akaun paypal. Sebelum tu,saya perlu membuka akaun Maybank tp xbrapa pasti smada mahu buka akaun Savings account atau Basic savings account? Ini krana saya hnya ada rm90 saja. Bolehkah saya buka BASIC saving account dan kemudian mohon VISA debit card dan VERIFIED akaun paypal??

    Trima kasih atas bantuan saudara…

  202. rohaizad said:

    Huzaimi, seperti yang telah tertera di tajuk artikel ini, Maybank Debit Card hanya untuk WITHDRAW, bukan untuk VERIFY Paypal. Harap maklum.

  203. Huzaimi said:

    Salam…

    Jadi ntuk verify paypal macamna?
    Saya belum buka akaun maybank lagi..

  204. Anang said:

    Salam Rohaizat,

    Saya mempunyai paypal account UK. Utk verify paypal account UK, samada dengan verify mobile phone number atau verify address dan bank account.

    Saya juga ada buka account paypal Malaysia baru2 ni. Dgn ikut step by step yg bro tunjuk, saya dapati dgn add Maybank debit card ni, account paypal Malaysia ni ter-verify dengan sendirinya. So, boleh saya anggap add card ni adalah kaedah utk verify paypal secara tidak lansung.

    Nice blog, Rohaizad.

    Salam

  205. Nozi said:

    Salam,

    Terima Kasih kerana berkongsi pasal paypal ngan Maybankard visa debit ni.Saya baru apply pg td maybank debit ni.Td,stuck jugak.Terus verified kat paypal.Tk success.Then refer blog ni baru la tahu apa yg miss.Saya buka maybank2u dulu then buat apa yg diguidekan then baru la success. Seronok tul.Tp kena tunggu 2-3 hari lg utk dpt the 4 digit code utk completekan task kat paypal tu. Huh.

    Sib baik la jumpa blog Bro Rohaizad. Tq so much.

  206. dkitos said:

    salam…bro rohaizad…sy ada sedikit pertanyaan..berdasarkan kpd komen bro anang…dia ada menyatakan paypal Malaysia…apa mksd bro anang tu sebenarnya?adakah malaysia ada akaun paypal sendiri?
    setahu sy..paypal nie akaun antarabangsa punya…mnta sedikit penjelasan…

  207. rohaizad said:

    Maksudnya di dalam Paypal ada ditambah feature untuk matawang Malaysia sahaja. Bukan Paypal ada di Malaysia.

  208. -newbie- said:

    bro, kalau aku nak widtdraw ke maybank debit , ada cas pape tak?
    dier tolak duit kat akaun maybank or paypal?

    thanks !

  209. rohaizad said:

    Dia akan kira ikut kada tukaran wang semasa.

  210. sofea said:

    kesian aizad…

    btul2..saya xphm gak ngn dorg ni..

    withdrawn n verified pun x dapat beza…huuhu…

    nampak, aizad kena buat post psl makna kedua2 ni..kan?kan?kan?
    Dapatkan Tips & Cara Buat Duit
    Klik Je Dapat Duit

  211. sofea said:

    xdenya nk tgu2….
    trus je kuarkan…klu uduit tu dah kena limited access, kot2 kena burn cmtu jer..hehe

  212. diana said:

    salam en rohaizad..boleh x ajar cane sy nak verified paypl gune vcc n selepas 2 terus kuarkan melalui maybank visa card..

  213. diana said:

    lg satu maybank card ni just untuk widraw jew kan..untuk verified x ley kan?

  214. rohaizad said:

    Diana,

    Saya tidak pernah menggunakan VCC untuk verify Paypalm jadi agak sukar untuk menerangkannya. Hermmm… minta maaf ya. :D

  215. rohaizad said:

    Yup, hanya untuk withdraw sahaja. :D

  216. diana said:

    tp sy pelik knp yg laen siap cakap akaun paypalnyer dah verifed dgn maybank..muyskil2..huhu

  217. rohaizad said:

    Diana, kebelakangan ini… memang ada few case yang embolehkan kita VERIFY Paypal pakai Maybank. Tapi yang pasti, masa permulaan hari tu memang tidak boleh.

    Why not you try to verify it and let us know the result? :D Ramai juga yang ingin tahu. Boleh tak?

  218. diana said:

    ok gak..i,ll try..tp klu paypal maybank i still ley gune wat tok menda laen kan??ermm…nape komen sy x dipaparkan??

  219. rohaizad said:

    Tak di paparkan?
    Rasanya di sini ketiga-tiga komen Diana dah di paparkan. Ada komen yang lain lagi ker? Kat mana komen tu?

  220. diana said:

    sowy2 ader..ader teknikal prob..hehe..tq

  221. [...] duit paypal melalui kat Maybank Visa Debit seperti yang dilaporkan on En. Rohaizad di link#1 and link#2. Sekarang pengguna paypal da boleh keluarkan duit anda melalui transaksi fund transfer ke bank [...]

  222. diana said:

    klu kt acc maybank ader rm10 jer ley verified x

  223. salam. baru tahu ada gak maybank. ingatkan pb visa electron ngan al-rajhi jer boleh guna utk paypal

  224. Fendi said:

    salam zad.
    Skrg aku punya maslah takleh nak on website paypal langsung dari laptop yg guna line wimax dari umah ni.dari cc atau numpang kat wifi lain tak try lagi.mungkin leh la kut..
    ni skrg langsung takde bagi amaran ke apa ke slpas tak berjaya cuba nak masuk.
    kalau dulu dia ada bagi info nape tak le bukak.

    ni infonya :
    ———————————————–

    An error occurred during a connection to http://www.paypal.com.

    SSL received a record that exceeded the maximum permissible length.

    (Error code: ssl_error_rx_record_too_long

    ———————————————–

    tolong aku zad setle mende ni.
    da berkali2 aku cuba uninstall dan install smula firefox..IE pun sama tak leh on paypal tu..
    apa maslah tu zad?
    akaun paypal da berjaya verified gne al-rajhi bank.

  225. rohaizad said:

    No problem, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini. :D

  226. rohaizad said:

    Thanks Anang. Glad you like the article as well dan terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini. :D

  227. rohaizad said:

    Cuba dulu di cyber cafe. Tengok apa yang terjadi.

  228. faizal said:

    terima kasih bro ijad atas info ni. aku baru je link akaun dgn paypal tadi.. alhamdulillah.. tinggal tunggu 4 digit no dari paypal :)

    arigato!

  229. fara said:

    bro,

    thx for the tips.. 3 hari baru dapt buat pay pal nie. tingal tunggu verified 4 digit je…

  230. ajim said:

    salam…..saya baru reg paypal /acc dah verified dan sudah dapat 1.95 usd dari paypal ,masalah saya spt ini You have exceeded your per transaction limit. To lift this limit, click View Limits on you Account Overview page……mcmmana saya nak lift limit tu…puas cari kat overview page tu tapi tak jumpa
    mintak tolong bro

  231. AmirulMukmin said:

    Info ni sangat2 menarik.

    Boleh saya pinjam content ni untuk dikongsikan kat http://www.amirulmukmin.com

    saya akan link kan artikel tu ke blog ni
    boleh kan?

  232. rohaizad said:

    Boleh… apa salahnya :D

  233. Azman said:

    Salam En. Rohaizad..

    Nak tanya mengenai Maybank Visa Debit Card..

    Kad ini tak boleh digunakan untuk verify akaun paypal lagi ke?

    Terima Kasih

  234. jat said:

    info yg sgt berguna!

  235. acem said:

    yup…thanks bro..da settle..tggu expuse no ni..info yg betul2 bergune..

    tanye ckit..bile nak withdraw ke paypal..perlukan Acc.ID..so Acc ID tu yg mane satu ar?

  236. Nash said:

    Mantap bro !
    penjelasan bro mmg banyak membantu.
    Hari ni nak try buka langkah baru utk tahun 2010
    Ada problem nti akan dikongsi di sini dan harap bro akan sentiasa friendly utk membantu

    Bro, mmg banyak pahala ko dapat :-)

  237. dinsblog said:

    baru jer register tadi…dan sucessful..cuma tak add dalam paypal lagi sebab sekarang ni transfer ke current account jer..tapi kad nie berguna bila nak verify in case card yg lain dah terminate.

  238. yassir said:

    Salam..ok…saya cuba memahaminya dan terima kasih di atas panduan ini..

    sebelum tu nak tanya..saudara ada panduan tak cara-cara nak setup paypal account menggunakan kad debit maybank..??

  239. sharena said:

    salam, bang nak tanya…
    saya dah register paypal, sekarang ni masalahnya, ada website affiliates yang minta no akaun paypal untuk salurkan komisen saya. tapi saya tak jumpa lah no akaun paypal saya?

  240. rohaizad said:

    Sharena,

    No akaun Paypal kita ialah email yang kita gunakan sebagai USERNAME untuk login ke akaun Paypal kita sendiri.

    :)

  241. Thanks Bro.

    Baru saja verified debit card dalam akaun Paypal…takde problem !

  242. baha said:

    tima kasih dengan penerangan bergambar yang bro bagi.. sy akan cuba malam nanti.:D

  243. [...] Rajah dikreditkan kepada http://www.Rohaizad.com [...]

  244. Jamhuri said:

    Salam.. sy ingin bertanyakan bagaimana bisnes di internet seperti yg bro rohaizad bt.. sy berminat untuk menceburi, ttpi memerlukan bimbingan oleh yang pakar..

  245. rohaizad said:

    Lebih kepada blogging sebenarnya (www.seminarblogging.com). Thanks :)

  246. Din said:

    Salam, mcm mana cara nak buka akaun paypal step by step ? Nak pilih akaun ape, personal ke ? Sorry saya masih baru ni…verify tu apa maksudnya ?

  247. hakim said:

    bro sy nk tanya ..blh x bro bt guide step by step..dari awal hgga akhir mcm mana caranya nk buat debit card mybank ni..?lpas2 nk tanya klu sy nk membeli secara online blh ker debit card ni digunakan?

  248. rohaizad said:

    NAk buat debit card?

    Dik, pergi sahaja Maybank dan cakap nak buat, mereka akan layan punya. :)

  249. hakim said:

    bro rohaizad jual x point paypal?klu ade nk beli…nk guna utk beli brg online…klu ade leh kasi info sket cam ne nk mula2 nk start mgunakan paypal tuh….

  250. [...] a few minutes after reading a post on how to withdraw money using Maybank Visa Debit Card by  rohaizad dot com (url given by alang). Very useful and helpful Malay post . So I thought of writing it in english [...]

  251. rose said:

    Nak tahu, boleh ke kalau kita nak add fund dr debit kad ke paypal?

  252. rohaizad said:

    Tidak boleh.

  253. nash said:

    nak penjelasan, ada kad mol dah team up ngan paypal baru , lagi senang kot,en rohaizad boleh komen….

  254. rohaizad said:

    Yup, dan ia telah dikupas dengan baik oleh SmartZul. Boleh di baca di sini:
    http://blog.smartusaha.com/terbaru-kad-prepaid-mol-paypal/

    Thanks for the head up NAsh :)

  255. ZulAswadi said:

    nice info bro..
    tengah berkira2 untuk
    buka akaun paypal..:)

  256. avi said:

    nak tanya.. kenapa pada withdraw funds saya amountnya pada malaysia ringgit, bukannya usd dollar. seperti yang bro tunjjukkan diatas cara nak transfer ke bank malaysia.

  257. aizuddin said:

    bro..earning google adsense tak boleh transfer masuk dalam akaun paypal eh?

  258. hazrul said:

    saya umur 16thn, tahun dpn msuk 17thn, bleh ke dpt kad visa? dah la sy buat jualan online guna paypal…

  259. Walid said:

    URGENT aslkum. bro boleh terangkan cikit x antara withdraw, verify n link dalam mayband visa card.. x berapa paham< ;( tlg balas

  260. Walid said:

    NAK VERIFY KENE PAKAI VCC?
    VCC itu apa? boleh bagi penjelesan..

  261. anis said:

    salam awak

    Napa bile sy nk add debit card sy die asyik kata card have been denied..

    sy x paham la

  262. hafizmd said:

    kalau tak silap aku lah bro ijad…kalau kita keluarkan ke bank card kita…ade caj RM20…kalau ke akaun bank…cajnya RM3 saje kalau kurang drp RM400…

  263. [...] Kalau korang ada Maybank Debit kad yang terbaru yang ada logo Visa tu, korang boleh baca Langkah mengeluarkan duit dari Paypal menggunakan Maybank Visa debit card [...]

  264. [...] Langkah mengeluarkan duit dari Paypal menggunakan Maybank Visa debit card [...]

  265. wan94 said:

    terima kasih atas infonya…hrmm bro nk tanya ni macammana nak tau email paypal kita? Nak tengok kat mane ye?
    Harap bro bole tolong

  266. rohaizad said:

    email Paypal kita adalah username Paypal kita sendiri.

  267. eifa said:

    thanks..saya nk cuba lah

  268. aboot said:

    Kalau nama dalam akaun paypal kita tak sama dengan nama dalam akaun bank yang kita nak withdraw,ada maslah tak tuan… :)

  269. zeera said:

    salam bro, nk tanya brkaitan paypal…selain maybank, bank apa lg yg bleh guna paypal? klau maybank mmg kena kad yg ada buah ceri tu yer? klau kad lama kaler kuning hitam tu bleh x?

CommentLuv badge