Nur Khairiyah Binti Ahmad
No. 7, Jalan Jasa 8, Taman Mutiara Rini,
81300 Skudai, Johor.

Kepada yang berkenaan;                                  04 Ogos 2011

___________________________________

Assalamualaikum wrt. wbt.

Tuan/Puan/Dato’/Datin,

PER: MEMOHON SUMBANGAN KEWANGAN BAGI PEMBIAYAAN KOS RAWATAN PERUBATAN ANAK

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2. Untuk makluman pihak tuan/puan, anak saya Puteri Nur Iman Qasrina Binti Mohammad Shafiq, No kad pengenalan [100510-01-0152] adalah pemegang kad OKU berdaftar, No pendaftaran MD : 01/01/11/000081 telah mengalami sawan ketika berusia 2 minggu selepas dilahirkan dan dimasukkan ke Hospital Sultan Ismail selama 21hari. Diagnosis ialah global developmental delay with ,cortical blindness secondary to celebral infarction with hypoxic ischemic injury.Keputusan EEG yang dilakukan juga mengesahkan beliau mengalami infantile spasm. Sehingga sekarang masih mengalami sawan dan masih dalam peringkat awal penggunaan ubattopiramate dan tyroxin.

3. Justeru itu, pihak kami memohon jasa baik pihak tuan/puan untuk menghulurkan sumbangan bagi kami melakukan rawatan di Kuala Lumpur Hyperbaric Center yang beralamat di No.3, Taman Tasik Titiwangsa,53200 Kuala Lumpur. Sebagaimana yang dimaklumkan oleh KL Hyperbaric, kos rawatan penyakit beliau adalah sebanyak RM8,000 bagi 40 kali rawatan dan kos tersebut tidak termasuk bagi khidmat perundingan, ujian imbasan dan sebagainya.

4. Bersama surat ini disertakan beberapa salinan dokumen seperti maklumat peribadi, rekod perubatan serta lain-lain maklumat yang berkaitan. (Rujuk lampiran)

5. Sumbangan tuan/puan boleh disalurkan kepada beliau melalui Akaun Maybank bernombor151258620005 atas nama Puteri Nur Iman Qasrina Binti Mohammad Shafiq.

6. Segala jasa baik dan perhatian yang diberikan mudah-mudahan akan mendapat ganjaran yang setimpal di sisi Allah dan didahului dengan ucapan jutaan terima kasih.

Sekian, terima kasih.

……………………………………..

Ibu : Nur Khairiyah Binti Ahmad

H/p : 016-7322757

Aku kenal ibu ayah kepada Puteri Nur Iman Qasrina ini. Cukup baik orangnya. Kami pernah kerja bersama-sama sekitar tahun 2009 dahulu di Segamat. Kalau ada lebih, jom kita menderma…. Insya Allah, asalkan ikhlas.

p/s: semoga Ramadhan ini dapat melembutkan hati kita untuk menjadi seorang yang suka memberi…. amin ~

About the Author:

.

 

9 Comments

 1. amzani / August 18, 2011 at 8:25 pm /Reply

  Terima kasih bg info. InsyaAllah akan membantu. Ayuh semua. Mari kita bantu nak nak lagi di hari baik bulan baik ni…

 2. kakeru / August 19, 2011 at 1:37 pm /Reply

  Saya kongsikan di FB ya. Mudah2an membantu :)

  • rohaizad / August 19, 2011 at 11:28 pm /Reply

   Terima kasih kakeru :)

 3. Firdaush / August 19, 2011 at 4:26 pm /Reply

  salam,
  sy baru baca blog puteri ini. tersentuh apa yg terjadi. ibu dia pn tgh mencuba pelbagai rawatan alternatif. kalo sdr jumpa atau ada emel peribadi ibu/bapa dia boleh dia cuba rawatan alternatif ini http://www.ceragem.net.my/. rawatan dia adalah PERCUMA. just datang ke branch dan guna mesin dia(masa sy guna di p.pinang mmg banyak mesin yg disediakan). nak beli soal ke-2. sy dah pn tinggalkan mesej yg sama di blog dia. harap dpt membantu

  • rohaizad / August 19, 2011 at 11:28 pm /Reply

   Wahhh…. nanti akan saya usulkan pada ibunya. Thanks a lot!

 4. HMjebat / August 19, 2011 at 11:23 pm /Reply

  Salam,

  Ada sedikit kekeliruan..

  Tadi saya ada cuba buat transaksi ke no akaun yg diberikan di atas, tapi nama yang keluar adalah NURKHAIRIYAH BINTI…bukannya atas nama Puteri Nur Iman Qasrina Binti Mohammad Shafiq seperti yang tertera di atas…

  So, saya hold dulu transaksi untuk tunggu respons dan confirmation dari Ijad ttg penama akaun tersebut.

  • rohaizad / August 19, 2011 at 11:28 pm /Reply

   Tuan,

   PUAN NURKHAIRIYAH adalah ibu kepada adik Qasrina.

   p/s: terima kasih kerana sudi menghulurkan bantuan :)

 5. drinspirasi / August 20, 2011 at 12:29 am /Reply

  ini yang saya suka tentang blog.boleh menjadi medium unutk membuat amal ibadah jika kena pada tempatnya.Good afford :-)

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>