rohaizad dot com

Sedikit untuk sebanyak mungkin…

Nur Khairiyah Binti Ahmad
No. 7, Jalan Jasa 8, Taman Mutiara Rini,
81300 Skudai, Johor.

Kepada yang berkenaan;                                  04 Ogos 2011

___________________________________

Assalamualaikum wrt. wbt.

Tuan/Puan/Dato’/Datin,

PER: MEMOHON SUMBANGAN KEWANGAN BAGI PEMBIAYAAN KOS RAWATAN PERUBATAN ANAK

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2. Untuk makluman pihak tuan/puan, anak saya Puteri Nur Iman Qasrina Binti Mohammad Shafiq, No kad pengenalan [100510-01-0152] adalah pemegang kad OKU berdaftar, No pendaftaran MD : 01/01/11/000081 telah mengalami sawan ketika berusia 2 minggu selepas dilahirkan dan dimasukkan ke Hospital Sultan Ismail selama 21hari. Diagnosis ialah global developmental delay with ,cortical blindness secondary to celebral infarction with hypoxic ischemic injury.Keputusan EEG yang dilakukan juga mengesahkan beliau mengalami infantile spasm. Sehingga sekarang masih mengalami sawan dan masih dalam peringkat awal penggunaan ubattopiramate dan tyroxin.

3. Justeru itu, pihak kami memohon jasa baik pihak tuan/puan untuk menghulurkan sumbangan bagi kami melakukan rawatan di Kuala Lumpur Hyperbaric Center yang beralamat di No.3, Taman Tasik Titiwangsa,53200 Kuala Lumpur. Sebagaimana yang dimaklumkan oleh KL Hyperbaric, kos rawatan penyakit beliau adalah sebanyak RM8,000 bagi 40 kali rawatan dan kos tersebut tidak termasuk bagi khidmat perundingan, ujian imbasan dan sebagainya.

4. Bersama surat ini disertakan beberapa salinan dokumen seperti maklumat peribadi, rekod perubatan serta lain-lain maklumat yang berkaitan. (Rujuk lampiran)

5. Sumbangan tuan/puan boleh disalurkan kepada beliau melalui Akaun Maybank bernombor151258620005 atas nama Puteri Nur Iman Qasrina Binti Mohammad Shafiq.

6. Segala jasa baik dan perhatian yang diberikan mudah-mudahan akan mendapat ganjaran yang setimpal di sisi Allah dan didahului dengan ucapan jutaan terima kasih.

Sekian, terima kasih.

……………………………………..

Ibu : Nur Khairiyah Binti Ahmad

H/p : 016-7322757

Aku kenal ibu ayah kepada Puteri Nur Iman Qasrina ini. Cukup baik orangnya. Kami pernah kerja bersama-sama sekitar tahun 2009 dahulu di Segamat. Kalau ada lebih, jom kita menderma…. Insya Allah, asalkan ikhlas.

p/s: semoga Ramadhan ini dapat melembutkan hati kita untuk menjadi seorang yang suka memberi…. amin ~

rohaizad

Rohaizad merupakan seorang blogger yang berasal dari selatan tanahair. Memulakan karier sebagai seorang blogger sejak dari tahun 2004 sehinggalah ke hari ini.

Beliau juga merupakan seorang photographer dan speaker untuk seminar yang berbentuk keusahawanan online. Terkini beliau sedang bekerjasama dengan pihak RTC Negeri Johor dalam menjadikan platform online sebagai kaedah tambahan untuk semua usahawan dalam menjual produk dan perkhidmatan yang ada.

 • reply amzani ,

  Terima kasih bg info. InsyaAllah akan membantu. Ayuh semua. Mari kita bantu nak nak lagi di hari baik bulan baik ni…

 • reply kakeru ,

  Saya kongsikan di FB ya. Mudah2an membantu :)

 • reply Firdaush ,

  salam,
  sy baru baca blog puteri ini. tersentuh apa yg terjadi. ibu dia pn tgh mencuba pelbagai rawatan alternatif. kalo sdr jumpa atau ada emel peribadi ibu/bapa dia boleh dia cuba rawatan alternatif ini http://www.ceragem.net.my/. rawatan dia adalah PERCUMA. just datang ke branch dan guna mesin dia(masa sy guna di p.pinang mmg banyak mesin yg disediakan). nak beli soal ke-2. sy dah pn tinggalkan mesej yg sama di blog dia. harap dpt membantu

  • reply rohaizad ,

   Wahhh…. nanti akan saya usulkan pada ibunya. Thanks a lot!

  • reply HMjebat ,

   Salam,

   Ada sedikit kekeliruan..

   Tadi saya ada cuba buat transaksi ke no akaun yg diberikan di atas, tapi nama yang keluar adalah NURKHAIRIYAH BINTI…bukannya atas nama Puteri Nur Iman Qasrina Binti Mohammad Shafiq seperti yang tertera di atas…

   So, saya hold dulu transaksi untuk tunggu respons dan confirmation dari Ijad ttg penama akaun tersebut.

   • reply rohaizad ,

    Tuan,

    PUAN NURKHAIRIYAH adalah ibu kepada adik Qasrina.

    p/s: terima kasih kerana sudi menghulurkan bantuan :)

   • reply drinspirasi ,

    ini yang saya suka tentang blog.boleh menjadi medium unutk membuat amal ibadah jika kena pada tempatnya.Good afford :-)

    Leave a comment

    • Follow saya!


    • Facebook

    • Instagram saya


    • Pinterest Saya!