rohaizad dot com

(klik untuk imej yang lebih besar)

Lately, Google telah membuat banyak “middle man” dalam dunia advertising kecut perut. Sampai most of the taikoon menarik balik link advertiser client mereka dalam blog kita. Walaupun tindakan ini bersifat sementara, tapi nampak sangat perbezaan… heh heh.

Pendek kata, bulan March lebih meriah dari bulan April… bagaimana dengan kengkawan semua? Adakah blog kalian juga menerima tempias yang sama?

rohaizad

Rohaizad merupakan seorang blogger yang berasal dari selatan tanahair. Memulakan karier sebagai seorang blogger sejak dari tahun 2004 sehinggalah ke hari ini.

Beliau juga merupakan seorang photographer dan speaker untuk seminar yang berbentuk keusahawanan online. Terkini beliau sedang bekerjasama dengan pihak RTC Negeri Johor dalam menjadikan platform online sebagai kaedah tambahan untuk semua usahawan dalam menjual produk dan perkhidmatan yang ada.

  • reply zam ,

    aku still tak dapek nak join TLA.. dia punyer requirement mmg ketat ke?.. skearang nih pun tgh jauh dari dunia blog… nak kena active balik.. tp semangat ilang dah… insyaAllah cuba kuatkan…

    • reply Tungku Moden ,

      Aku ada dapat few email jad, suroh remove link diorang on sidebar n jugak linkage.Aku buat tak layan, tapi email keep on coming..hehe

    • reply Shukor ,

      Agak kurang la lately ni, linkworth pernah dapat sekali jer. Macam mana nak dapat byk job dari linkworth eh bro Ijad?

      • reply Nasrul Hanis ,

        hm.. nak compare bulan ni dengan bulan lepas.. xbanyak sangat berubah.. maintain jugala Alhamdulillah :)

        • reply rahmah ,

          syukurr…Alhamdulillah…rezeki dr Allah

          • reply bukit gambang ,

            adakah blog akan di penalise oleh google?

            • reply alantanblog ,

              Ada advertiser yang minta remove link di blog…Adui

              • reply nuar ,

                hehe tu laa…aku dah terima few mails request utk remove blogroll/blogpost, huhu

                • reply keretahitam ,

                  salam bro…admire kat blog ni sebab gaya tulisan bersahaja dan entry maklumat berguna. Thanks

                  • reply donnyien ,

                    Don pun tak faham, hehe

                    • reply zik ,

                      memang ada dapat satu email advertiser mintak remove link…

                      • reply Din Selayang ,

                        memang tu bro… tengok je penguin update baru2 ni… hancur semua webmaster :-(

                        • reply eims @ emas ,

                          best gak ada TLA & linkworth.. susah nak aply kot? zaman dulu aku aply tak lepas sebab PR takde masa tu. Masa PR tinggi sikit je lepas tu tak aply pulak. sekarang blog baru lagi la takdak PR lagi.huhuh.. :p

                          • reply Hanif ,

                            xfaham sangat apakah ini?

                            • reply sadiq ,

                              google ni macam2 la..=(

                              • reply href=”http://akucreate.com/”>farisBlogger ,

                                tak pahamla…apa nie…

                                • reply farisBlogger ,

                                  aku tak pahamnie…akekebnede

                                  • reply syahrilhafiz ,

                                    text link ads ni macam infolink tu ke apa

                                    • reply zik ,

                                      bukan… dia macam link yang kita letak , diatas permintaan advertiser la… dari post blog kita… lebih kurang macam tuhla..huhu

                                    • reply eddie ,

                                      pulak dah…apecer ni

                                      • reply daddydee ,

                                        Apa rahsia nak dapat approval dari TLA ni tuan??

                                        • reply Harry ,

                                          harry mmg tak faham, hehehe

                                          • reply ProfHariz ,

                                            Link ads belom ada lagi. Teringin nak mula tapi tak tahu macam mana

                                            • reply cyberarmy ,

                                              ads yg bergambar x diterima ke?

                                              • reply woot reading ,

                                                ads memang menjana pendapatan.

                                                • reply woot articles ,

                                                  good sharing thou hehe

                                                  • reply Bring Me Info ,

                                                    bahaya2..huhu

                                                    • reply wanmus ,

                                                      bro..apsal lama tak update?

                                                      • reply deen ,

                                                        fungsi text link ads ni macam mana yer?
                                                        lebih kurang mcm infolink tu x?

                                                        • reply esempoi ,

                                                          lama tak update blog ni

                                                          • reply keretahitam ,

                                                            Bro rohaizad…mana menghilang dah lama tak update blog…

                                                            • reply samdaddycool ,

                                                              Selamat Hari Raya Aidilfitri.. maaf zahir batin

                                                              Leave a comment

                                                              • Follow saya!


                                                              • Facebook

                                                              • Instagram saya


                                                              • Pinterest Saya!