(klik untuk imej yang lebih besar)

Lately, Google telah membuat banyak “middle man” dalam dunia advertising kecut perut. Sampai most of the taikoon menarik balik link advertiser client mereka dalam blog kita. Walaupun tindakan ini bersifat sementara, tapi nampak sangat perbezaan… heh heh.

Pendek kata, bulan March lebih meriah dari bulan April… bagaimana dengan kengkawan semua? Adakah blog kalian juga menerima tempias yang sama?

About the Author:

.

 

32 Comments

  1. zam / April 17, 2012 at 3:13 pm /Reply

    aku still tak dapek nak join TLA.. dia punyer requirement mmg ketat ke?.. skearang nih pun tgh jauh dari dunia blog… nak kena active balik.. tp semangat ilang dah… insyaAllah cuba kuatkan…

    • Tungku Moden / April 24, 2012 at 9:37 am /Reply

      Aku ada dapat few email jad, suroh remove link diorang on sidebar n jugak linkage.Aku buat tak layan, tapi email keep on coming..hehe

  2. Shukor / April 17, 2012 at 3:41 pm /Reply

    Agak kurang la lately ni, linkworth pernah dapat sekali jer. Macam mana nak dapat byk job dari linkworth eh bro Ijad?

  3. Nasrul Hanis / April 17, 2012 at 6:51 pm /Reply

    hm.. nak compare bulan ni dengan bulan lepas.. xbanyak sangat berubah.. maintain jugala Alhamdulillah :)

  4. rahmah / April 17, 2012 at 7:40 pm /Reply

    syukurr…Alhamdulillah…rezeki dr Allah

  5. bukit gambang / April 17, 2012 at 7:51 pm /Reply

    adakah blog akan di penalise oleh google?

  6. alantanblog / April 18, 2012 at 8:29 am /Reply

    Ada advertiser yang minta remove link di blog…Adui

  7. nuar / April 18, 2012 at 10:17 pm /Reply

    hehe tu laa…aku dah terima few mails request utk remove blogroll/blogpost, huhu

  8. keretahitam / April 20, 2012 at 3:51 pm /Reply

    salam bro…admire kat blog ni sebab gaya tulisan bersahaja dan entry maklumat berguna. Thanks

  9. donnyien / April 22, 2012 at 11:16 pm /Reply

    Don pun tak faham, hehe

  10. zik / April 23, 2012 at 12:24 am /Reply

    memang ada dapat satu email advertiser mintak remove link…

  11. Din Selayang / May 8, 2012 at 7:36 am /Reply

    memang tu bro… tengok je penguin update baru2 ni… hancur semua webmaster :-(

  12. eims @ emas / May 15, 2012 at 10:34 am /Reply

    best gak ada TLA & linkworth.. susah nak aply kot? zaman dulu aku aply tak lepas sebab PR takde masa tu. Masa PR tinggi sikit je lepas tu tak aply pulak. sekarang blog baru lagi la takdak PR lagi.huhuh.. :p

  13. Hanif / May 15, 2012 at 1:09 pm /Reply

    xfaham sangat apakah ini?

  14. sadiq / May 29, 2012 at 10:07 pm /Reply

    google ni macam2 la..=(

  15. tak pahamla…apa nie…

  16. farisBlogger / May 30, 2012 at 7:12 pm /Reply

    aku tak pahamnie…akekebnede

  17. syahrilhafiz / June 28, 2012 at 4:46 pm /Reply

    text link ads ni macam infolink tu ke apa

    • zik / July 22, 2012 at 11:02 am /Reply

      bukan… dia macam link yang kita letak , diatas permintaan advertiser la… dari post blog kita… lebih kurang macam tuhla..huhu

  18. eddie / June 30, 2012 at 9:54 am /Reply

    pulak dah…apecer ni

  19. daddydee / July 11, 2012 at 10:56 pm /Reply

    Apa rahsia nak dapat approval dari TLA ni tuan??

  20. Harry / July 12, 2012 at 10:14 am /Reply

    harry mmg tak faham, hehehe

  21. ProfHariz / July 13, 2012 at 1:37 am /Reply

    Link ads belom ada lagi. Teringin nak mula tapi tak tahu macam mana

  22. cyberarmy / July 16, 2012 at 1:13 pm /Reply

    ads yg bergambar x diterima ke?

  23. woot reading / July 18, 2012 at 10:25 pm /Reply

    ads memang menjana pendapatan.

  24. woot articles / July 19, 2012 at 2:52 am /Reply

    good sharing thou hehe

  25. Bring Me Info / July 19, 2012 at 7:53 pm /Reply

    bahaya2..huhu

  26. wanmus / July 20, 2012 at 12:50 am /Reply

    bro..apsal lama tak update?

  27. deen / July 21, 2012 at 3:44 am /Reply

    fungsi text link ads ni macam mana yer?
    lebih kurang mcm infolink tu x?

  28. esempoi / July 23, 2012 at 6:57 pm /Reply

    lama tak update blog ni

  29. keretahitam / July 27, 2012 at 4:18 pm /Reply

    Bro rohaizad…mana menghilang dah lama tak update blog…

  30. samdaddycool / August 20, 2012 at 10:50 am /Reply

    Selamat Hari Raya Aidilfitri.. maaf zahir batin

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>